Veliki požar u Podgorici, vatra progutala market (FOTO)
gorjela je radnja marketa i elektro opreme, a bile su ugrožene i susjedne kuće i objekti, piše cdm.me.

Službi zaštite i spasavanja upućena je prijava da iz objekta izlazi veliki dim.

– Izlaskom posade na licu mjesta konstatovano je da je u pitanju požar velikih razmjera i da je došlo do potpune eskalacije požara. Plamenom je bio zahvaćen skladišni dio objekta i velika prijetnja širenja požara na susjedne povezane objekte među kojima i objekti stanovanja – navode iz Službe.

S obzirom na to da su se prijavile i eksplozije u objektu, u akciji gašenja mobilisano je 11 vozila sa 30 vatrogasaca, a u ispomoć su pristigle kolege iz Službe zaštite i spasavanja Cetinja i Danilovgrada.

 podgorica pozar

– Pripadnici Službe uspjeli su da odbrane susjedne objekte, magacin supermarketa i objekat pored su bili zahvaćeni požarom – navode iz Službe.

Poseban rizik predstavljala je podrumska prostorija susjedne kuće u kojoj se nalazila velika količina lako zapaljivih materija i hemikalija (nitro razređivač, boje i lakovi).

– Pri gašenju problem je predstavljala zgusnutost objekata kao i velika količina visoko i lako zapaljivih materija. Pripadnici Službe uspjeli su da iz objekta izvuku tri velike plinske boce uz veliki rizik da ne bi došlo do još većih eksplozija – navode u Službi.

Požar je stavljen pod kontrolom u 4.36, a pripadnici Službe su i dalje na terenu kako bi se požar u potpunosti ugasio, jer postoje velike naslage zapaljivog materijala koje još uvijek tinjaju, prenose Novosti.

 
 Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Jadran Trebinje® 2022. All rights reserved.

Made By


Adria Management Services

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga