Skip to main content

Velika akcija MUP-a RS: Uhapšeno 19 lica, oduzeto 400 kilograma droge!Velika akcija MUP-a RS: Uhapšeno 19 lica, oduzeto 400 kilograma droge!

Foto: RTRS


Za ova lica postoje osnovi sumnje da su izvršili krivično djelo organizovani kriminalitet, u vezi sa krivičnim djelima neovlašteni promet opojnim drogama i neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne upotrebe.

Tokom istrage do sada je oduzeto više od 400 kilograma opojne droge marihuana, koje je ova grupa prokrijumčarila iz Crne Gore na područje BiH.

U akciji učestvuju pripadnici Uprave kriminalističke policije, Specijalne antiterorističke jedinice, Jedinice žandarmerije, te policijskih uprava Banjaluka, Istočno Sarajevo, Trebinje i Foča.

Akcija se provodi pod nadzorom Tužilaštva BiH a po naredbama Suda BiH, navedeno je u saopštenju MUP-a Srpske.

Iz Tužilaštva BiH saopšteno je da su na području Foče i Hercegovine u toku pretresi i hapšenja u okviru policijske akcije u borbi protiv organizovanog kriminala povezanog sa neovlaštenim prometom opojnih droga i oružja, a među osumnjičenima ima i ovlaštenih službenih lica, koja se terete za pružanje podrške pripadnicima organizovanih kriminalnih grupa.

Iz Tužilaštva navode da je meta akcije veći broj osumnjičenih lica koja su pod istragom i terete se da su imala podijeljene uloge u činjenju teških krivičnih djela, sa ostvarivanjem velike nezakonite imovinske koristi.

Tokom akcije, zaplijenjena je veća količina opojne droge, a na području Foče i specijalna oprema namijenjena za proizvodnju narkotika, dodaje se u saopštenju.

Akcija je usmjerena na lica osumnjičena da su duži vremenski period vršila krivična djela organizovanog kriminala povezana sa krijumčarenjem i neovlaštenim prometom velikih količina droge, kao i nedozvoljenog prometa oružja, vojne opreme i proizvoda dvojne namjene.

Prema prikupljenim dokazima, osumnjičena lica koja su pod istragom povezana su sa organizovanim kriminalnim grupama iz zemalja regiona.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci