„Ubio sam 16 ljudi, ne vjerujem da ću preživjeti“: Borilović preko telefona rekao drugu da je ranjen„Ubio sam 16 ljudi, ne vjerujem da ću preživjeti“: Borilović preko telefona rekao drugu da je ranjen

To je utvrđeno u preliminarnoj policijskoj istrazi najtežeg zločina koji pamti Crna Gora, a koji se dogodio juče oko 15.30 na Cetinju.

Prema nezvaničnim informacijama, koje je dobio portal PRESS, Miloš Martinović je u tim trenucima bio u šoku i on nije nazvao policiju već ubicu Borilovića, koji mu je u tom telefonskom razgovoru rekao: “Pobio sam i tvoju i moju familiju…”.

Nakon toga građani su prijavili policiji da se dogodila pucnjava. U tim trenucima bilo je nekoliko paničnih telefonskih poziva.

Policija je odmah identifikovala gdje se dogodila pucnjava i poslala je raspoložive patrole.

Preliminarnom istragom je identifikovano da su tri policajca pucala na Borilovića, koji prethodno nije htio da se preda na njihov zahtjev.

Policajci su prema Boriloviću ukupno ispalili oko 20 projektila. U tim trenucima su uspjeli da rane ubicu.

Da je Borilović ranjen u razmjeni vatre sa policijom potvrđuje i telefonski poziv u trenucima drame, koji je ostvario sa svojim prijateljem (drugom), a sa kojim je ranije dogovarao da taj dan ide na pregled psihijatrijski kod doktora u Kotoru.

Radi se o pozivu koji je ostvaren u 15:50 časova.

Borilović je u tom pozivu, navodno kazao: “Ubio sam 16 ljudi…” i rekao mu da je i sam teško ranjen.

“Ne vjerujem da ću preživjeti”, dodao je.

Nezvanični izvještaj obdukcije tijela Borilovića ukazuje da je pogođen sa najmanje 4 ili 5 hitaca, od kojih je jedan završio kroz rame u grudni koš, a najmanje tri u glavu.

Pretpostavlja se da je metak koji je prošao kroz rame ubice ka grudnom košu ispaljen od strane jednog od policajaca, u razmjeni vatre.

Nekoliko minuta kasnije na lice mjesta, prema policijskim izvještajima, došao je Cetinjanin Neno Kaluđerović. On je uspio tada da u, navodno, ranjenog ubicu ispali smrtonosne hice, čime je drama okončana i nakon čega je počela evakuacija ranjenih.

Prema nezvaničnim tvrdnjama – službenici Specijalne jedinice policije (SPO) su došli juče na Cetinje, ali je pucnjava bila okončana prije nego su počeli sa operacijom.

U datim okolnostima, policija najvjerovatnije nije mogla da reaguje drugačije.

Očekuje se da se danas tokom dana Uprava policije oglasi zvanično u vezi događaja na Cetinju.

Saslušana i supruga ubice

Do sada je saslušano nekoliko očevidaca tragedije. Policija je saslušala i suprugu ubice, koja je kazala da se njen muž ponašao neobično i da je bio povučen.

Kolege Vuka Borilovića na poslu su kazale da je on inače bio povučena osoba. Posljednjih dana je pokazivao posebnu zatvorenost za komunikaciju.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Jadran Trebinje® 2022. All rights reserved.

Made By


Adria Management Services

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga