Skip to main content
Korona virus

U posljednja tri dana u Srpskoj 86 novozaraženih, petoro preminulo

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja tri dana, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama Sv. Vračevi u Bijeljini i Sv. apostol Luka u Doboju izvršeno je testiranje 300 laboratorijskIih uzoraka, a virus korona potvrđen je kod 86 osoba.


U posljednja tri dana u Srpskoj 86 novozaraženih, petoro preminulo

Foto: Ilustracija


Radi se o 38 muškaraca i 48 žena.

Prema mjestu prebivališta, 9. 9. 2022. godine, prijavljeno je 13 osoba iz Banjaluke, osam iz Bijeljine, šest iz Trebinja, četiri iz Foče, po dvije iz Broda, Doboja, Kneževa, Čelinca i Šamca i po jedna osoba je iz Bratunca, Dervente, Kotor Varoša, Laktaša, Mrkonjić Grada, Nevesinja, Prnjavora, Ribnika, Rudog, Sokoca, Teslića i Šipova.

10. i 11. 9. 2022. godine prijavljeno je 14 osoba iz Banjaluke, po tri iz Bratunca i Šekovića, po dvije iz Bijeljine i Laktaša i po jedna osoba je iz Gradiške, Zvornika, Mrkonjić Grada, Prijedora, Prnjavora, Ribnika, Teslića, Čelinca i Šipova.

Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske 11. 9. 2022. prijavljeno je pet smrtnih slučajeva. Radi se o muškim osobama srednje i starije životne dobi iz Banjaluke, Prijedora, Mrkonjić Grada, Sokoca i Trnova.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 118.580 slučajeva virusa korona, a preminule su ukupno 6.522 osobe kod koje je potvrđen test na virus korona.

U Republici Srpskoj, testirane su ukupno 440.074 osobe.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 105, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 58, a u ostalim bolnicama 47. Na respiratoru je pet osoba ( UKC Republike Srpske).Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci