Hronika

U policijskoj akciji oduzeti skupocjeni motocikli i automobili

Policija je u današnjoj akciji „Bumerang“ oduzela šest skupocjenih automobila, četiri motocikla, veću količinu novca, mobilnih telefona, laptopa i prenosnih uređaja, saopšteno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.


U policijskoj akciji oduzeti skupocjeni motocikli i automobili

Foto: Nezavisne novine


Oduzeti su automobili mercedes S klasa, mercedes G klasa, audi A6, rendž rover, BMW i nisan kaškai, a pretresi su izvršeni na više lokacija u Kantonu Sarajevo po naredbi Suda BiH, uz nadzor Tužilaštva BiH.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo pretres su izvršili u cilju dokumentovanja krivičnih djela organizovani kriminal u vezi sa neovlaštenim prometom opojnih droga, zatim neovlaštenim prometom oružjem i vojnom opremom, te proizvodima vojne opreme i pranjem novca, stoji u saopštenju Odjeljenja za odnose s javnošću Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Za navedena djela osumnjičeni su A.A. i A.M. iz Sarajeva, a pronađena je i oduzeta dokumentacija o prometu pokretne i nepokretne imovine, novčanih transakcija, te drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz za kriminogene aktivnosti navedenih osoba, navodi se u policijskom saopštenju.

Inače, A.A. je nedavno uhapšen, dok je A.M. drugoosumnjičeni u ovom predmetu, trenutno u bjekstvu i za njim policija traga.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Jadran Trebinje® 2022. All rights reserved.

Made By


Adria Management Services

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga