Skip to main content

U Crnoj Gori zaplijenjeno još pola tone kokaina, niko nije uhapšen
Pozivajući se na svoja saznanja, list piše da su banane juče utovarene u kamione te trgovinske kompanije, nakon instrukcija nadležnih da propuste pošiljku, kako bi kontrolisali isporuku.

Kada je pošiljka sa bananama, kažu, stigla u magacin kompanije, pozvali su policiju.

SDT, ni UP nisu juče odgovorili na pitanja Vijesti o toj zapljeni, niti su javnosti saopštili detalje.

Na pitanja o pronađenom kokainu nisu odgovorili ni iz kompanije „Voli“.

Do kasno sinoć, niko nije bio uhapšen u toj akciji, rečeno je Vijestima iz Uprave policije.

Prema saznanjima Vijesti, pošiljka banana u barsku luku uplovila je 2. januara. Taj kontingent naručen je preko kompanije crnogorskog državljanina koji godinama živi i posluje u Sloveniji.

Jedan od sagovornika kazao je da je pošiljka tek 11. januara bila na rasporedu za pregled i pretovar.

Nezvanično, više izvora uključenih u istragu, kazalo je da su radnici kompanije „Voli“, kada su pretovarali banane u magacinu, otkrili i sumnjive pakete.

Iz Uprave policije nije objašnjeno kada su saznali za sumnjivu pošiljku, niti da li su čekali da ih neko distribuira dalje od magacina trgovinskog lanca.

Sagovornik iz bezbjednosnog sektora kasno sinoć kazao je da u paketima pronađenim u magacinu ima više od pola tone bijele supstance za koju se sumnja da je kokain.

Na tim pakovanjima ispisano je „S.R.B.“ i „R.S.B.“.

Juče pronađena droga nije i prva otkrivena u pošiljci banana namijenjenih kompaniji „Voli“ – u junu 2018. godine brodom iz Ekvadora dopremljen je kontejner sa oko 30 kilograma kokaina.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova juče je, umjesto saopštenja, objavljen tvit, u kojim je, kako navode, ministar Sergej Sekulović čestitao „uspješnu akciju zapljene više stotina kilograma droge“.

Potpredsjednik Vlade zadužen za bezbjednost Dritan Abazović objavio je na Twitteru da Crna Gora nastavlja borbu protiv narko-kartela.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci