Skip to main content

Trogodišnjaku operacija tumora na oku jedini spas
Kako nas je informisao Aladin Dukić, otac mališana, on se u posljednje vrijeme žalio na bol u oku, zbog čega su ga odveli u Kantonalnu bolnicu u Bihaću.

Odatle je upućen na Kliniku za očne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla, gdje je temeljitim dijagnostičkim ispitivanjima ustanovljeno kako je dječakovo lijevo oko prekriveno tumorskom masom i da je cijela nazalna polovina očnog dna zahvaćena zloćudnim tumorom.

– Ljekari su nam savjetovali da što prije pokušamo pronaći način da mališan ode na operaciju u inostranstvo, jer se radi o rijetkom obliku tumora, koji prevazilazi kapacitete domaćih zdravstvenih ustanova. Kontaktirali smo roditelje djece koja su se liječila u Republici Turskoj, pa smo s jedne klinike u Istanbulu dobili predračun u iznosu od 140 000 eura – kaže Dukić.

Dodaje kako on nema toliko novaca i da mu je potrebna pomoć dobrih ljudi, zbog čega je pokrenuta humanitarna akcija u zemlji i inostranstvu kako bi se prikupila potrebna sredstva.

– U međuvremenu, dobili smo informaciju da bi se operacija mogla izvesti i u Njemačkoj i da bi nas to koštalo manje, pa pokušavamo dobiti predračun s klinike iz Esena. Nadamo se kako će dobar dio troškova pokriti zdravstveno osiguranje, ali je problem što je vremena sve manje, a mi ne možemo dugo čekati – kazao je Dukić.

Inače, on sa suprugom Šejlom ima još i nekoliko godina starijeg sina Adiana, a zaposlen je u jednoj lokalnoj firmi u Velikoj Kladuši. Svi koji žele pomoći u liječenju dječaka više informacija mogu dobiti na broj telefona 062 208 038.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare