Traže zabranu ulaska u Crnu Goru frontmenu „Beogradskog sindikata” i Bošku ObradovićuTraže zabranu ulaska u Crnu Goru frontmenu „Beogradskog sindikata” i Bošku Obradoviću

Foto: A.Vasiljević


Crnogorska Građanska inicijativa „21. maj” uputila je inicijativu ministru unutrašnjih poslova Filipu Adžiću i direktoru Uprave policije Zoranu Brđaninu da se Feđi Dimoviću, članu rep sastava „Beogradski sindikat” i lideru Dveri Bošku Obradoviću zabrani ulazak u Crnu Goru.

U obrazloženju ove inicijative, Dimović i grupa “Beogradski sindikat” se optužuju za podsticanje nacionalizma na svojim nastupima, što, kako tvrde, produbljuje podjele.

Inicijativu, u koju je podgorički portal CdM imao uvid, potpisali su Marko Pejović, Andrej Nedović, Aleksandar Saša Zeković, Miodrag Backović i Ljubomir Filipović, a u koju je CdM imao uvid.

U obrazloženju inicijative za zabranu ulaska u Crnu Goru Bošku Obradoviću, predsjedniku Dveri i poslaniku u Skupštini Srbije, navodi se da njegovi istupi direktno idu u prilog „podrivanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta Crne Gore“.

– Više puta je javno ponovio da je “Boka Kotorska najlepši dio Srbije“ najavljujući da će Crna Gora opet biti u “jednoj državi“ sa Srbijom a da će crnogorsko postati i zvati se “Srpsko primorje“ – navodi se u inicijativi, prenosi Tanjug.

Ukoliko ova zabrana ne bude odobrena, iz Građanske inicijative „21. maj“ traže od nadležnih, Adžića i Brđanina, da Dimovića i Obradovića upozore na ponašanje, zbog kojeg bi im, kako kažu, ubuduće mogla biti izrečena mjera zabrane ulaska u Crnu Goru.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Jadran Trebinje® 2022. All rights reserved.

Made By


Adria Management Services

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga