Skip to main content

Svečanost u čast 100 godina srednjoškolskog obrazovanja u Gacku
-Gatačka gimnazija je u tom vremenu bila simbol obnove. Za ovih prvih 100 godina ona je postala simbol života, istrajnosti, volje da se živi u ovom surovom prostoru- naglasio je načelnik opštine Gacko Ognjen Milinković.

Nekadašnji direktor SŠC-a Radoslav Mučibabić takođe je podsjetio na bogatu istoriju ove obrazovne ustanove, a sa sjetom se gimnazijskih dana prisjetio i sadašnji profesor Radoica Antunović. Nadahnuto je o školovanju i životu uopšte govorio i prof.srpskog jezika i književnosti Miloš Šuković, koji je radni vijek proveo u ustanovi koja slavi zlatni jubilej.

Bogat program pripremili su učenici Srednjoškolskog centra. Recitacije su predstavili i na engleskom i ruskom jeziku, a u zanimljivoj predstavi slikovito su prikazali kako je život u školskim klupama gatačke gimnazije tekao od davnih 1921, 1941. do današnjih dana.

Stihove su govorili Jelena Tepavčević, Ognjen Bošković, Nataša Marković i Tijana Bejat. U muzičkom dijelu programa učestvovali su srednjoškolci, članovi hora Muzičke škole i crkvenog hora Sveta Jelena Anžujska i profesor violine Božidar Mićić.

Akademiji su prisustvovali bivši i sadašnji profesori, predstavnici Opštine i Crkvene opštine Gacko, direktor Republičkog pedagoškog zavoda Predrag Damjanović, učenici i brojni građani. Završena je izvođenjem himne karlovačkih đaka.

Posjetioci su uživali i u izložbi slika koju su povodom jubileja pripremili gimnazijalci u holu Doma kulture.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci