Skip to main content

Sve bebe rođene 1. januara u Srpskoj dobijaju autosjedalicu!Sve bebe rođene 1. januara u Srpskoj dobijaju autosjedalicu!

Foto: Ilustracija


Iz ove agencije saopštili su da su o ovoj akciji obaviještena sva porodilišta u Republici Srpskoj, te su poželjeli da se rađa što veći broj djece.

– Bezbjednost u saobraćaju je dio opšte bezbjednosti svake zemlje, a jedan od primarnih ciljeva Agencije za bezbjednost saobraćaja Republike Srpske jeste briga o bezbjednosti djece u saobraćaju. Da bi dijete bilo bezbjedno u saobraćaju neophodno je da se prevozi u licenciranom dječijem auto sjedištu – naveli su iz Agencije za bezbjednost saobraćaja RS.

Kako podsjećaju, dječija auto sjedišta predstavljaju sigurnosni sistem koji se postavlja na sjedišta automobila, a namjenjen je prevozu mališana od rođenja do 12 godina.

– Postavljanje djeteta u zaštitni sistem je podjednako važno kako na dugim tako i na kratkim relacijama. Da bi dijete u svakom trenutku bilo bezbjedno, potrebno je da se uvijek za vrijeme prevoza nalazi u zaštitnom sistemu (i kada se prevozi do/od škole, vrtića, prodavnice itd.) – naveli su iz Agencije.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci