Skip to main content

Širom Srpske doček Pravoslavne nove godine
Banjalučani će Pravoslavnu novu godinu dočekati uz folklor i etno muziku Danice Crnogorčević i Pavlinu Radovanović iz Orahovca hor „Јedinstvo“ i grupu „Dar“.

Veliki broj građana Bijeljine Pravoslavnu novu godinu dočekaće na otvorenom.

– Program je planiran da počne u 21.30, imaćemo prvo solo gitaristu koji će da zagrije atmosferu, a u 22.30 planiran je nastup OK benda – kaže Radoslav Ostojić, savjetnik gradonačelnika Bijeljine.

U novo ljeto po julijanskom kalendaru Istočno Sarajevo ući će uz hitove jednog od najpopularnijih pjevača narodne muzike Dejana Matića.

– I ove godine za sve sugrađane obezbijedili smo besplatno kuvano vino i prigodan vatromet koji će biti upriličen iza ponoći – istakla je Tamara Rakanović,portparol opštine Istočno Novo Sarajevo.

U okviru manifestacije „Zimska čarolija“, u Parku narodnih heroja u Doboju biće koncert, a za dobru zabavu zadužena je Snežana Đurišić.

– Grad Doboj regionalni centar, svakako da opravdava sve ono što je potrebno da imamo što veći sadržaj da ljudi u Doboj dolaze da se osjećaju kao u čaroliji – poručuje Boris Јerinić, gradonačelnik Doboja.

Doček na otvorenom organizovan je i u Trebinju. Pripremljen je bogat zabavni program na Trgu slobode.

– Nastupiće KUD iz Trebinja i gosti iz Čačka oni nastupaju u 21 čas, poslije slijedi i koncert Igora Vukojevića. Pozivam sve sugrađane ali i goste da nas posjete. Nadam se da ćemo i u dobroj atmosferi proslaviti pravoslavnu Novu godinu – istakla je Mirjana Putica, direktorka TO Trebinje.

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović čestitala je svim građanima Srpske Pravoslavnu novu 2022. godinu sa željom da praznik provedu u radosti, dobrom zdravlju i porodičnoj sreći, a da Nova godina donese stabilnost i sveukupni napredak.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik uputio je čestitku povodom pravoslavne Nove godine, uz želju da 2022. bude srećna i uspješna.

– Želim da 2022. godina svima donese zdravlje, radost, blagostanje, kao i ličnu i porodičnu sreću – istakao je Dodik u čestitki i ukazao na potrebu očuvanja svoje istorije i tradicije.

Čestitke su uputili predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović, premijer Radovan Višković i predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci