Skip to main content

Savić:“Mi moramo govoriti o našim uhapšenim generalima i policajcima“Savić:“Mi moramo govoriti o našim uhapšenim generalima i policajcima“

Pokazna vježba-Foto:Jadran Trebinje


Poruke koje su se danas čule su da narod Republike Srpske još uvijek ima snagu da se odbrani u najtežim trenucima.

 -Zahvalio bih se našim „specijalcima“ koji su nam dali uvjerenje da još uvijek imamo ljude koji mogu da zaštite naš narod – kazao je Savić.

Po prvi put, u sklopu obilježavanja godišnjice, u SD „Miloš Mrdić“ upriličen je i dan otvorenih vrata, gdje je za trebinjske osnovce i sve zainteresovane sugradjane održana pokazna vježba Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a RS (SAJ).

-Svi smo oduševljeni kada vidimo da imamo ovako obučene momke koji sutra mogu da sačuvaju naš narod kao što smo to mi nekada činili. Nadamo se da nikada neće upotrijebiti nijednu od pokazanih vještina, ali znam da uliva sigurnost svim gradjanima RS –  poručio je predsjednik Udruženja veterana Trećeg odreda specijalne brigade policije, Dejan Bodiroga.
bodigora i sarić

Dejan Bodiroga i Aleksandar Savić
Trebinjski osnovci, osim pokazne vježbe, imali su priliku da vide i dio naoružanja koji SAJ koristi u svojim svakodnevnim aktivnostima.

-Drago mi je što sam imala priliku da vidim nešto što mi je ranije bilo dostupno samo preko televizije. Ova vježba danas je sigurno mnogima promjenila mišljenje o težini zadataka koje ima naša policija – rekla je Ana Mišović,  učenica devetog razreda OŠ “Jovan Jovanović Zmaj”.
Mišovic1

Ana Mišović
Prisutni su imali priliku da uživaju i u prijateljskom sportskom susretu  u streljaštvu, gdje su snage odmjerili veterani Trećeg odreda, SAJ-a i Žandarmerije RS.

Titulu najpreciznijeg pojedinca ponio je pripadnik žandarmerije Nedeljko Kurdulija, a najuspješnija u gađanju bila je ekipa SAJ-a.

U crkvi Svetog velikomučenika Lazara sutra će biti održan parastos za poginule i umrle pripadnike ovog odreda.

 Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci