Hercegovina

RiTE „Gacko“ suočava se sa tužbama „teškim“ skoro 30.000.000 KM

Rudnik i termoelektrana „Gacko“ suočava se sa tužbama „teškim“ skoro 30 miliona KM, a među najvećim su sporovi koje je protiv ovog preduzeća pokrenuo „Boksit“ iz Milića te povezana firma Matično preduzeće Elektroprivrede RS.


RiTE „Gacko“ suočava se sa tužbama „teškim“ skoro 30.000.000 KM

Foto: Ilustracija


Ovaj podatak objelodanjen je u revizorskom izvještaju RiTE „Gacko“ za 2021. godinu koji je tek sad objavljen, a u kojem je navdeno da je procijenjena vrijednost sporova u kojima je preduzeće tužena strana 29,7 miliona KM bez efekata eventualnih zateznih kamata i troškova sudskih postupaka.

-Od tog iznosa, najznačajniji su sporovi sa preduzećem ’Boksit’ po osnovu duga za izvedene radove i naknadu štete od 18,7 miliona КM, spor sa MH ERS Matično preduzeće od 7,2 miliona КM i sudski spor sa preduzećem ’Meteor’’ Bileća po osnovu duga za isporučenu robu od 1,5 miliona КM – navodi se u dokumentu.

Pored toga, revizori su upozorili i da su tekuće obaveze preduzeća na kraju 2021. prevazilazile tekuća sredstva za 6,9 miliona, a što ukazuje na postojanje problema vezanih za nemogućnost servisiranja obaveza u toku redovnih operativnih aktivnosti.

Naveli su i da poslovanje preduzeća u skladu sa načelom stalnosti poslovanja zavisi od kontinuirane finansijske podrške Matičnog preduzeća.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Jadran Trebinje® 2022. All rights reserved.

Made By


Adria Management Services

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga