Promocija knjige „Šematizam Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske“Promocija knjige „Šematizam Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske“

Foto: Radio Trebinje


Na promociji, pored glavnog urednika, oca Radivoja Krulja i recenzenata: dr Milana Gulića, dr Drage Mastilovića i dr Miloša Ivanovića, govoriće i episkop diseldorfski i njemački dr Grigorije Durić, kao i istoričar dr Nedeljko Radosavljević.

Među koricama ove knjige, kako u predgovoru ističe Njegovo preosveštenstvo vladika zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije, “smještena je živa vjera prethodnih generacija Hercegovaca i Hercegovki i njihovog vjerskog života, bez obzira na to koliko su u tom periodu bili slobodni da je ispovijedaju”.

Jedan od recenzenata knjige istoričar Draga Mastilović napisao je da je riječ o projektu koji je od kapitalnog značaja ne samo za Srpsku pravoslavnu crkvu, već i za srpsku kulturu uopšte.

Šematizam je štampan zahvaljujući finansijskoj podršci Republičkog sekretarijata za vjere, čiji je direktor Dragan Davidović, u tiražu od 1 000 primjeraka, saopšteno je na sajtu Eparhije.

Izdavači Šematizma Eparhije su ova eparhija i Vidoslov.

Predstavljanje “Šematizma Eparhije zahumsko-hercegovačke i primorske”, u nedjelju, 2. januara, u Kulturnom centru Trebinje počinje u 19 časova.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Jadran Trebinje® 2022. All rights reserved.

Made By


Adria Management Services

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga