Skip to main content

Prijedor danas bira gradonačelnika
– Sva biračka mjesta su otvorena na vrijeme i proces je započeo po planu – rekao je Škondrić Srni.

Glasa se na 130 redovnih biračkih mjesta, jednom biračkom mjestu za glasanje na nepotvrđenim glasačkim listićima, kod tri mobilna tima i jednog posebnog kovid 19 mobilnog tima na koji se građani u izolaciji mogu prijaviti do devet časova putem viber aplikacije na broj telefona 066/262-234.

– Za sada imamo 12 lica prijavljenih za kovid mobilni tim i oko 130 za ostale mobilne timove – dodao je Škondrić.

Pravo glasa ima 86 329 birača uključujući 608 birača registrovanih za glasanje u odsustvu koji pravo glasa ostvaruju lično na biračkom mjestu u Prijedoru i 2 851 birača registrovanog da glasa putem pošte.

Za posmatranje izbora Centralna izborna komisija BiH je akreditovala 148 posmatrača udruženja građana i dva posmatrača OHR-a, dok je GIK Prijedor akreditovao 732 posmatrača političkih subjekata.

GIK je najavio konferencije za novinare za 11:15 i 16:15 u holu Gradske uprave, a Koalicija za slobodne i poštene izbore „Pod lupom“ za 11 časova i 21 čas u hotelu „Prijedor“.

Na glasačkom listiću su imena 14 kandidata, odnosno jedna koalicija, osam političkih partija i pet nezavisnih kandidata.

Kandidat koalicije DNS, SDS i PDP je Goran Predojević, SNSD-a Slobodan Javor, Otadžbinske stranke Zoran Grbić, Lijevog krila Danijela Đurić, Kruga Marko Kaurin, Demokratskog centra Republike Srpske Zlatko Josić, Re-balansa Miloš Janjetović, SNS FBiH Lidija Radić i Radničke partije Ilija Mamić, a nezavisni kandidati su Mladen Unijat, Danijel Simatović, Vjekoslav Krneta, Slađana Radaković i Saša Stupar.

Prijevremeni izbori za gradonačelnika Prijedora raspisani su nakon što je Dalibor Pavlović 11. oktobra podnio ostavku na ovu funkciju.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci