Skip to main content

Predlog Vlade: Istopolni parovi u Crnoj Gori da mogu usvajati djecu
Na ovaj predlog izmjenu zakona regaovao je i poslanik Demokratskog fronta u Skupštini Crne Gore Jovan Jole Vučurović koji je kazao da bi usvajanje ovih izmjena zakona predstavljalo “kap koja preliva čašu”.

“Zaista zabrinjavajuće djeluje ovo što je upisano u predlogu zakona i ministar i vlada su dužni da podrobno objasne o čemu se radi i kakva su ovo nova ,,gledanja” i definicije porodice. Nadam se da ovo nije pokušaj da se pod firmom nekog predloga zakona, dozvoli usvajanje djece istopolnim partnerima. Zaista je bilo i previše poigravanja sa tradicionalnom vrijednostima CG i sa onim što je njena suština. I sami zakon o istopolnim zajednicama je bila jedna lakrdija, a ovo bi bila kap koja preliva čašu. Jasno je da se moramo zalagati za prava i slobode svih građana, ali ne nauštrb temeljnih vrijednosti. Ovdje se izgleda sve i svašta pokušava ugurati pod izgovorima koji uvijek u sebi sadrže priču o evropskim vrijednostima, što je jedna najobičnija magla i vrijeme je da se po nekim pitanjima kaže dosta.”

Lično sam u skupštini, prilikom usvajanja zakona o istopolnim zajednicama od strane DPS i još nekih, upozorio da je nakon toga sledeći potez pojedinih krugova u Briselu i Podgorici da se njima dozvoli usvajanje djece, i to zaista moramo zaustaviti. Dakle, neću da prejudiciram, ali ovako napisana tačka u zakonu mi liči upravo na to.

Svojevremeno je blaženopočivši mitropolit Amfilohije kazao da sami zakon o istopolnim zajednicama predstavlja bezbožne brakove koji uništavaju porodicu i svetinju braka. Mitropolit je kazao da se i na Crnu Goru proširio zli duh Julijana Apostate bezbožnog, koji je zavladao Evropom, a koji se pojavljuje i kroz borbu protiv rađanja djece.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci