U paketima će biti od pet do deset kilograma mesa, te po litar rakije, da se, kako dodaje, nazdravi i pomenu Sveta Trojica

Poznati dobročinitelj: Fočak Milan Gagović ove godine poklanja meso siromašnim porodicama

Fočanski poljoprivrednik Milan Gagović, koji se na svom gazdinstvu u Handićima, između ostalog, bavi i tovom svinja, odlučio je da u sezoni svinjokolja podijeli 200 kilograma mesa porodicama slabijeg imovinskog stanja.


Poznati dobročinitelj: Fočak Milan Gagović ove godine poklanja meso siromašnim porodicama

Gagović je poznat po svojim dobročinstvima i kada god je u prilici priskače u pomoć najugroženijima i sa njima dijeli plodove svog rada.

Tako je ranijih godina dijelio krompir, povrće iz plastenika, maline, rakiju, poklonio je i kravu obližnjem manastiru Zagrađe, a prošle godine je na gradskom trgu častio sugrađane sa pola tone jabuka.

Ove godine imao je dovoljno mesa i za svoje potrebe i za prodaju, pa je odlučio i da jednu svinju od oko 200 kilograma daruje.

Osim porodica koje od ranije pomaže i kojima je i ovaj put namijenio meso, volio bi, kaže, da mu se oni kojima je najpotrebnije sami jave.

U paketima će biti od pet do deset kilograma mesa, te po litar rakije, da se, kako dodaje, nazdravi i pomenu Sveta Trojica.

Ovaj poznati dobročinitelj kroz život se vodi poukom Svetog apostola Pavla da je potrebno truditi se, pomagati nemoćne i opominjati se riječi Gospoda Isusa Hrista da je blaženije davati nego primati.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Jadran Trebinje® 2022. All rights reserved.

Made By


Adria Management Services

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga