Potpisan ugovor o izgradnji SE „Nevesinje“
Instalisana snaga buduće elektrane će iznositi 60 MW, procjenjena godišnja proizvodnja 84 GWh, a elektrana će biti izgrađena u naredne 3,5 godine.

 – Vlada Republike Srpske je u decembru ove godine dodijelila koncesiju za izgradnju i korišćenje solarne fotonaponske elektrane „Nevesinje“ privrednom društvu „ETMax“ d.o.o. Banjaluka, koje je u svrhu realizacije ugovora o koncesiji osnovalo koncesiono preduzeće „Solarna elektrana Nevesinje“ društvo sa ograničenom odgovornošću za proizvodnju električne energije, sa kojim je danas zaključen ugovor o koncesiji – saopšteno je iz Vlade Srpske.

Koncesija je dodijeljena na period od 50 godina, a ukupna vrijednost investicije za realizaciju ovog projekta iznosi 104 361 649 KM.

Koncesionar je prije zaključenja ugovora o koncesiji u budžet Republike Srpske uplatio jednokratnu naknadu za ustupljeno pravo u iznosu od 521 808 KM, a nakon izgradnje solarne elektrane, koncesionar će u budžet Republike Srpske plaćati koncesionu naknadu u iznosu od 0,0055KM po proizvedenom kilovat-satu (kWh) električne energije, od čega će 95% sredstava biti usmjereno u budžet opštine Nevesinje.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Jadran Trebinje® 2022. All rights reserved.

Made By


Adria Management Services

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga