Hercegovina

Počinju „Ćorovićevi susreti pisaca“

U Bileći danas počinje trodnevna kulturna manifestacija „Ćorovićevi susreti pisaca“ pod nazivom „Srpska proza danas“, najavilo je bilećko Srpsko prosvjetno i kulturno društvo „Prosvjeta“.


Počinju „Ćorovićevi susreti pisaca“

Foto: RTRS


U okviru prvog dana programa u 9.00 časova održan je okrugli sto „Književno djelo Miroslava Toholja“, a potom će u 17.00 časova lingvista Miloš Kovačević održati predavanje „Aktuelni problemi srpskog jezika“.

Najavljena je i promocija 75. časopisa „Nova Zora“ i zbornika radova „Književno djelo Draga Kekanovića“ u 18.15 časova, izložbe slika u Galeriji „Prosvjete“ u 19.00 časova, a akademija i uručenje nagrade „Svetozar Ćorović“ u Domu kulture „Јevto Dedijer“ u 20.00 časova.

Književno veče „Srpska proza danas“ biće održano drugog dana manifestacije bilećkom Domu kulture.

U okviru programa će i u Foči u nedjelju, 25. septembra, biti priređeno Književno podne.

Književnu nagradu „Svetozar Ćorović“ za 2022. godinu dobio je Slobodan Mandić za roman „Regina Panonija“.

U okviru manifestacije „Ćorovićevi susreti“ tradicionalno će biti održan i Međunarodni naučni skup istoričara u Gacku „Ćorovićevi susreti istoričara“, a na svečanoj akademiji sutra će biti uručena nagrada iz istorije „Vladimir Ćorović“.

Ta nagrada za 2022. godinu dodijeljena je istoričaru Miladinu Miloševiću za životno djelo, rečeno je ranije u „Prosvjeti“ iz Gacka.



Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare


Jadran Trebinje® 2022. All rights reserved.

Made By


Adria Management Services

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga