Skip to main content

Plivanje za Časni krst u Gacku, Bileći, Trebinju i Mostaru
-Na praznik Bogojavljenje u Sabornom hramu u Gacku biće služena Sveta Liturgija i veliko vodoosvećenje u 9 časova. Nakon liturgije biće organizovan izlazak na jezero Desivoje i pogruženje u osvećenu vodu jezera. Svi zainteresovani za pogružavanje treba da se prijave nakon Svete Liturgije u Sabornom hramu. U Sabornom hramu u Avtovcu Sveta Liturgija počinje u 9, a vodoosvećenje je u 10 časova. Nakon Liturgije biće organizovana litija kroz Avtovac i izlazak na rijeku Mušnicu.

-Crkvena opština Bileća i ove godine organizuje plivanje za  Časni krst na Bilećkom jezeru. Sveta liturgija  u hramu Svetog Save počinje u 9.00,  a plivanje za Časni krst najavljeno je za 11.30, na Kuletini.

– Plivanju na rijeci Trebišnjici predhodiće sveta liturgija koju će služiti episkop zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije od 9 časova, u Sabornom hramu Svetog Preobraženja Gospodnjeg.Nakon Svete liturgije ulicama će proći litija do Trebišnjice, gdje će biti osveštana voda i organizovano plivanje za Časni krst, a pobjednika će nagraditi zlatnikom.

– Eparhija zahumsko-hercegovačka i primorska i Srpska pravoslavna crkvena opština Mostar i ove godine na Bogojavljenje organizuje plivanje za Časni krst, na rijeci Neretvi u mostarskom naselju Ortiješ. Paroh blagajski Branimir Borovčanin kaže da će uoči plivanja biti održane liturgije u svim mostarskim crkvama u 9 časova.Plivanje za Časni krst počeće u 11 časova u mostarskom naselju Ortiješ, na mjestu gđe se već tradicionalno održava plivanje na Bogojavljenje.

Plivanje za Časni krst na Bogojavljenje u Mostaru je prvi put održano 2017. godine.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci