Skip to main content

Odrekli se asfalta da pomognu sugrađankiOdrekli se asfalta da pomognu sugrađanki

Foto: Ilustracija


Riječ je o porodici Rodoljuba Muratovića iz Berkovića, koji je inače rođen u selu Hrgud, a koji je prerano preminuo od posljedica izazvanih koronavirusom. Njegova porodica nema riješeno stambeno pitanje, a humani sugrađani odlučili su da pomognu.

– U Berkovićima je pokrenuta inicijativa da se njima u narednom periodu pokuša riješiti stambeno pitanje. Mještani Hrguda odrekli su se novca, koji je bio planiran za asfaltiranje puteva u ovom selu, a kroz akciju koju smo pokrenuli planiramo da prikupimo i dodatni novac – rekao je za „Jadran Trebinje“ načelnik opštine Berkovići Nenad Abramović.

Na zvaničnom sajtu Berkovića prije petnaestak dana objavljeno je i obavještenje o pokretanju humanitarne akcije za pomoć pomenutoj porodici.

– Budimo ljudi. Malo smo mjesto, svako svakog zna. Nesreća ne bira. Nemojmo dopustiti da budu prepušteni sebi, pokažimo ljudskost i humanost. Znamo da je ovo što radimo početak rješavanja problema. Lokalna zajednica trudiće se da nađe trajno rješenje – stoji na zvaničnoj stranici opštine Berkovići.

U akciju pomoći porodici Muratović mogu da se uključe i ostali Hercegovci, a sve detalje o načinu uplate novca možete da pronađete na zvaničnoj stranici opštine Berkovići.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci