Odloženo suđenje mitropolitu Joanikiju i sveštenicimaOdloženo suđenje mitropolitu Joanikiju i sveštenicima

Mitropolit Joanikije/FOTO: Adria TV


Kako je za sajt Eparhije budimljansko-nikšićke rekao Sava Kostić, jedan od advokata odbrane, zakazano ročište će biti odloženo, jer su dvojica optuženih sveštenika pozitivni na koronavirus.

Spriječenošću okrivljenih sveštenika da dođu na suđenje nisu ispunjeni zakonski uslovi, pa je sudija Igor Đuričković, koji vodi ovaj postupak, suđenje, još jednom, odložio.

– O narednom roku održavanja ročišta biće dostavljeni pozivi – kazao je Kostić.

Visokopreosvećenom mitropolitu Joanikiju i nikšićkim sveštenicima: Slobodanu Jokiću, Draganu Krušiću, Vasiliju Brboriću, Željku Rojeviću, Danilu Zirojeviću, Ostoji Kneževiću, Nikoli Marojeviću i Mirku Vukotiću na teret se stavlja da su 12. maja 2020. godine prekršili Krivični zakonik Crne Gore. Kako je navedeno u optužnom predlogu Osnovnog državnog tužilaštva oni su tog dana, kada se u Nikšiću tradicionalno proslavlja praznik Svetog Vasilija Ostroškog, zaštitnika grada, „postupili suprotno naredbama Ministarstva zdravlja o sprečavanju opasne zarazne bolesti i na Trgu Šaka Petrovića okupili se zajedno sa građanima, a zatim obavljali vjerski obred van vjerskog objekta – litije ulicama grada“.

Vladika i sveštenici su tada u Centru bezbjednosti bili zadržani 72 sata.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Jadran Trebinje® 2022. All rights reserved.

Made By


Adria Management Services

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga