Očekuju nas paklene vrućine
Ljeto 2022. godine će biti pakleno. Tako kažu iz svjetskog meteoservisa AccuWeather. Prema njihovoj procjeni ovo ljeto će biti toplije od uobičajenog, a meteorolozi Tyler Roys i Alan Reppert vjeruju da bi ovo ljeto moglo biti toplije od uobičajenog za veći dio kontinenta.

TOPLOTNI VALOVI ĆE SE NIZATI

Svaki val iznad normalnih temperatura će vjerovatno trajati sedmicu ili dvije i imati rekordno izazovnu toplotu, ali će biti prekinuti sporim olujnim sistemima koji će sniziti temperature i donijeti šansu za padavine.

Rekordno izazovne vrućine biće jedan od najvećih vremenskih faktora ljeta u južnoj Evropi, upozoravaju meteorolozi navodeći da bi druga polovina sezone na Balkanskom poluostrvu mogla biti nešto drugačija u odnosu na Pirinejsko poluostrvo.

 

-Biće perioda u kojima će biti vrućine koja bi ponekad mogla biti intenzivna. A, onda kada se to ne desi, postojaće šansa za oluje- navodi Roys.

Slično kao prošlog ljeta, gradovi širom Balkana ove godine mogu očekivati ​​više dana u kojima će temperatura preći 32 stepena Celzijusa, u poređenju sa dugoročnim prosjekom.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Jadran Trebinje® 2022. All rights reserved.

Made By


Adria Management Services

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga