Skip to main content

Očekuje se porast vodostaja u SrpskojOčekuje se porast vodostaja u Srpskoj

Vodostaj/Foto: RTRS


Padavine koje su pale juče i danas dovele su do novog porasta vodostaja na većini vodotoka na području Republike Srpske.

Prema posljednjim rezultatima raspoloživih prognoznih modela očekuje se porast vodostaja na svim glavnim vodotocima u oblasnom riječnom slivu Save na području Republike Srpske – Sava, Una, Sana, Vrbas, Bosna i Drina.

Vodostaji rijeke Save već su relativno visoki usljed padavina iz prethodnog perioda i na većini mjernih stanica su u zoni pripremnog stanja.

– Ipak, ne očekuje se da će vodostaj rijeke Save na području Republike Srpske dostići do kote redovne odbrane od poplava – navodi se u saopštenju.

Vodostaji Une i Sane su u porastu, ali se takođe ne očekuje da će dostići kotu redovne odbrane od poplava.

U toku sutrašnjeg dana očekuje se postepeno opadanje vodostaja Une i Sane na području Srpske. Vodostaj rijeke Vrbas takođe je u porastu, a dodatni porast moguć je nizvodno od hidrološke stanice Bočac usljed pojačanog ispuštanja iz Hidroelektrane Bočac.

Rijeka Bosna je u porastu, naročito u gornjim i srednjim dijelovima toka. Očekuje se da bi vrh poplavnog talasa mogao da stigne do Doboja i nizvodno od Doboja u toku sutrašnjeg dana, ali bez dostizanja kote redovne odbrane od poplava.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci