Nova sanitetska vozila domovima zdravlja širom SrpskeNova sanitetska vozila domovima zdravlja širom Srpske

Foto: RTRS


Кljučevi novih vozila za potrebe republičkih zdravstvenih ustanova svečano su uručeni na parkingu Administrativnog centra Vlade Srpske u Banjaluci, u prisustvu predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović i srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Višković je rekao da je uručenje ovih vozila velika stvar uoči obilježavanja 30 godina postojanja Republike Srpske.

– Ulaganje u zdravstveni sistem znači ulaganje u budućnost i zdravlje stanovništva. Posljednjih deset godina, u nove zdravstvene objekte, opremu i lična primanja radnika u zdravstvu uložili smo više od milijardu КM – rekao je Višković.

Višković je istakao da je u posljednje tri godine obezbijeđeno 45 novih sanitetskih vozila raspoređenih jednako širom Republike Srpske.

– To je dokaz da Republika Srpska ima svoj pravac razvoja i ona je garant našeg opstanka i postajanja na ovim prostorima – poručio je Višković.

Šeranić je rekao da je nabavka ovih sanitetskih vozila uspješan projekat koji ide u pravcu stalnih nastojanja Vlade na planu dodatnog unapređenja ovdašnjeg zdravstvenog sistema i kvaliteta zdravstvene zaštite.

Vozila, koje je nabavila Vlada Srpske, obezbijeđena su za Univerzitetski klinički centar Republike Srpske, Bolnicu „Sveti vračevi“ u Bijeljini, te za domove zdravlja u Banjaluci, Berkovićima, Bratuncu, Vlasenici, Derventi i Istočnom Sarajevu.

Vozila su obezbijeđena i za Specijalnu bolnicu za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju „Mlječanica“ u Кozarskoj Dubici, Bolnicu „Dr Mladen Stojanović“ u Prijedoru, te za domove zdravlja u Milićima, Mrkonjić Gradu, Nevesinju, Prijedoru i Sokocu.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Jadran Trebinje® 2022. All rights reserved.

Made By


Adria Management Services

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga