Najava: Dolazak patrijarha Porfirija u Nikšić (VIDEO)
Patrijarh Porfirije prvo će doputovati u manastir Ostrog 11. maja gdje će u 19 časova služiti liturgiju. Nakon liturgije patrijarh će se obratiti vjernom narodu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sutradan, 12. maja u osam časova patrijarh će služiti liturgiju, a istog dana u 18 časova predvodiće litiju u čast Svetog Vasilija Ostroškog. 

Iz Mitropolije crnogorsko-primorske (MCP) je naknadno zvanično saopšteno da će Patrijarh Porfirije učestvovati na proslavi velikog jubileja – 350 godina od upokojenja Svetog Vasilija Ostroškog (1671-2021) koji, kako navode, prošle godine nije mogao biti dostojno proslavljen zbog teške epidemiološke situacije.

-Svečanosti povodom praznika Svetog Vasilija Ostroškog Čudotvorca održaće se od 9. do 12. maja 2022. godine u Mitropoliji Crnogorsko-primorskoj i Eparhijama Budimljansko-nikšićkoj, Hercegovačkoj i Mileševskoj, a koje su u potpunosti ili dijelom bile pod njegovom jurizdikcijom – piše u saopštenju MCP koje potpisuju mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije, episkop mileševski Atanasije, episkop budimljansko-nikšićki Metodije i episkop zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Jadran Trebinje® 2022. All rights reserved.

Made By


Adria Management Services

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga