Skip to main content

Nagrade povodom 150 godina novinarstva u CG: „Ovo je podstrek za budući rad“
„Danas smo ovdje da otrgnemo od zaborava ovaj datum, datum kada je na Cetinju prvi put izašao list Crnogorac. Poslije nekoliko brojeva nasleđuje ga Glas Crnogorca, ali ono što mnogi ne žele danas da pomenu jeste da je to bio list omladine srpske, da su ga osmišljavali srpski intelektualci, a uporedo osmišljavali i borbu Srba“, rekao je generalni sekretar Udruženja novinara Crne Gore Ivan Milošević.

On dodaje da žali što današnji dan novinari dočekuju tako što pojedine agencije zabranjuju emitovanje određenim televizijama.

„Vrhovni cenzor je za nas daljinski upravljač, a ideološki centri bolje da se pozabave svojim problemima. Zbog svega ovoga pozvali smo ministarku javne uprave Tamaru Srzentić, ali i direktora Agencije za elektronske medije Ranka Vujovića da podnesu ostavke“, kaže Milošević, ističući da ostaje žal za monografijom povodom 150 godina novinarstva koju nijesu mogli da izdaju zbog nedostatka finansijskih sredstava.

Predsjednik Udruženja novinara Tihomir Burzanović uručio je nagradu za najbolji onlajn medij portalu Jadran Novi, koji su prepoznali kao najčitaniji i najperspektivniji portal na crnogorskom primorju. Nagradu je primio direktor portala Jadran Novi Radojica Kušić.

„Prvenstveno želim da se zahvalim Udruženju novinara koje je prepoznalo rad portala. Ovo će zasigurno biti vjetar u leđa i podstrek za naš budući rad“, rekao je Kušić.
kušić

Burzanović i Kušić

Pored portala Jadran Novi, nagradu su dobili i portali Borba i Berane online.

Nagrade za životno djelo i za izuzetan doprinos novinarstvu u Crnoj Gori dodijeljene su dugogodišnjoj urednici dnevnog lista Pobjeda Marini Jočić, kao i dugogodišnjem uredniku RTCG-a Emilu Labudoviću.

„Kada se jednom zarazite novinarstvom nema te vakcine koja vas može spasiti. Uz zahvalnost za nagradu, mlađim kolegama bih poručila da im istina bude vodilja jer im tada niko ništa neće moći“, rekla je Jočić.
burzanović

Jočić i Burzanović

Zahvaljujući se na nagradi, Labudović je saopštio da i da će Udruženje novinara napokon dobiti svoju kancelariju u Srpskoj kući, kako bi nesmetano mogli da rade.

„Od naših skromnih sredstava pokušaćemo i da pomognemo izdavanje monografije 150 godina novinarstva u Crnoj Gori. Još jednom hvala što niste zaboravili moj rad“, naglasio je Labudović.

Osim njih godišnje nagrade pripale su Sputnjiku, Dragani Mijušković (Srpske novine), Milici Krgović (Dan) i Ivani Kruščić (Srpska TV).

Prilikom dodjele nagrade glavnoj urednici Sputnjiki Ljubinki Milinčić, predsjednik Udruženja novinara Tihomir Burzanović se našalio da je ovim potezom Crna Gora prekinula sankcije Rusiji.

Nagradu za reportažu dobio je glavni i odgovorni urednik Glasa Holmije Goran Kiković.

Dobitnik nagrade za kolumnu je Dragan Rosandić – Rosi (Srpska TV).

Nagradu za fotografiju dobio je Vladimir Pavićević, frilenser.
pavićević
Burzanović i Pavićević

Žiri UNCG u godini jubileja – 150 godina novinarstva u Crnoj Gori odlučio je da prigodne spomenice dodijeli Udruženju novinara Srbije, Radio Svetigori i Srpskoj TV.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci