Skip to main content

Na proljeće izgradnja Vatrogasnog doma u Gacku
Na istočnom gradskom izlazu, pored “Hidrogradnje” Gacko, sa početkom građevinske sezone, očekuju se početni radovi na izgradnji Vatrogasnog doma. Potreba za ovim objektom ukazala se još 2005. godine , kada je i osnovana Vatrogasno- spasilačka jedinica. Međutim i pored brojnih zahtjeva i apela gatačkih vatrogasaca dalje od obećanja gradskih vlasti se nije odmaklo.

-Uslovi u kojima trenutno jedinica boravi jedva da zadovoljavaju minimum procesa rada, tim više što su vozila, oprema i tehnika od samih pripadnika jednice fizički udaljeni za oko 400 metara, što direktno utiče na ekspedititivnost i efikasnost same jedinice.- kaže za “Jadran Trebinje” Starjesina VSJ Gacko, Aleksa Vučković.
aleksa vučković

Aleksa Vučković
Vučkovć kaže da je ovo rukovodstvo opšine Gacko, prepoznalo ovaj dugogodišnji problem, te se krenulo u izradu projektne dokumentacije, odabira lokacije i planiranje finansijskih sredstava za početak izgradnje

-U narednoj gradjevinskoj sezoni, očekujemo radove na izgradnji prve faze Vatrogasnog doma, što će za oko 40 pripadnika jedinice značiti „krov nad glavom“ – objašnjava Vučković i dodaje da je dobra saradnja sa rukovodstvom opštine dala značajne rezultate.

-Po prvi put mi nemamo problema koji se tiču ličnih primanja, plate su redovne, ali se u svakom slučaju nadamo da će 2022. godina biti još plodonosnija na svim poljima – nada se Vučković.

Osim Vatrogasnog doma, jedinica oskudijeva i zaštitnim uniformama. Iako po pravilu službe njihova zamjena mora da se obnavlja svake dvije godine, one nisu nabavljene od 2016. godine.
IMG d057a46538c18296d04a7fac5d3b231c V

-Intevencijske zaštitne uniforme su jako skupe, ali evo imamo obećanje za neke donacije baš u vidu tih uniformi , pa se nadamo da ćemo do polovine februara imati oko 20 novih intevencijskih uniformi na našoj adresi. To smo uspjeli u saradnji sa opštinom da realizujemo, te je upravo raspisan tender za nabavku novih.- priča prvi čovjek gatačkih vatrogasaca.
IMG 7013f2c84e501b8f2d9620ff474ce336 V

Neki od gatačkih privrednika su tokom ove godine pomogli jedinicu u vidu mašina za pranje i sušenje uniform i mjesta za rekreaciju samih pripadnika, a godinama unazad gatački privatnici obezbjeđuju i garaže za čuvanje vatrogasnih vozila.
IMG 4aa1c1dbf9477eb6e7a9bce4944f197c VKomentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci