Trgovci drogom su to mjesto pretvorili u objekat za uzgoj

Na imanju manastira otkrivena plantaža konoplje

Specijalne snage policije i tužilaštva grada Irakliona otkrile su veliku plantažu konoplje na teritoriji manastira Savatijana, koji se nalazi u blizini kritske prestonice. Trgovci drogom su to mjesto pretvorili u objekat za uzgoj i preradu kanabisa, odakle je više od tone hašiša ušlo na tržište u roku od nekoliko dana.


Na imanju manastira otkrivena plantaža konoplje

Prema zaključcima istrage, pripadnici kriminalne grupe su do mjesta šverca prodrli kroz posječenu bodljikavu žičanu ogradu manastira. U šumovitoj uvali iza ograde postavili su dvime plantaže, do kojih je vodila mreža vegetacionih tunela, uključujući izlaze za slučaj opasnosti.

Za navodnjavanje konoplje, koje je vršeno iz crijeva, dileri su iskopali jezero. Otkrivene 1.152 sadnice su pažljivo održavane i bile su u fazi rasta do 2,5 metara visine. Кako je istraga pokazala, dileri droge su se do plantaže probijali pod maskom hodočasnika, zbog čega su vjerovatno na nekom od sadnica bile okačene brojanice.

Na posebno opremljenom natkrivenom prostoru gdje se sušila konoplja, policajci su pronašli i zaplijenili kese sa 27 kilograma hašiša spremne za prodaju. Dobit od plantaže procikenjena je na više od 2 miliona evra.

Zahvaljujući nalazu na teritoriji manastira, tužilaštvo Irakliona je uspjelo da se nađe na tragu organizacije narko-dilera, istraga u cilju njihove identifikacije i hapšenja se nastavlja.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Jadran Trebinje® 2022. All rights reserved.

Made By


Adria Management Services

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga