Skip to main content

Mirjani Skočajić i Mirjani Albijanić Svetosavska nagrada
Na osnovu pristiglih prijava na Javni poziv za izbor kandidata za dodjelu Svetosavske nagrade odabrano je sedam vaspitača iz predškolskih ustanova, 24 nastavnika razredne i predmetne nastave u osnovnim školama, te 11 profesora srednjih škola u Srpskoj kojima se dodjeljuje Svetosavska nagrada za postignute izuzetne rezultate u oblasti vaspitanja i obrazovanja djece i učenika i doprinos kvalitetnijem vaspitanju i obrazovanju u Srpskoj za 2020/2021. godinu.

Kandidate za dodjelu Svetosavske nagrade, prema nivoima vaspitanja i obrazovanja, mogle su predlagati predškolske ustanove, osnovne i srednje škole, stručni aktivi srednjih škola te strukovna udruženja vaspitno-obrazovnih radnika.

Svetosavska nagrada, koja se sastoji od Svetosavske povelje i novčane nagrade, ovogodišnjim dobitnicima biće dodijeljena na svečanoj manifestaciji 28. januara u Dječijem pozorištu Republike Srpske u Banjaluci.
Za postignute izuzetne rezultate u oblasti vaspitanja i obrazovanja djece u prethodnoj školskoj, odnosno radnoj godini nagrada će pripasti Mirjani Skočajić, profesoru razredne nastave u JU OŠ „Sveti Sava“ Bileća i  Mirjani Albijanić, profesoru engleskog jezika u JU OŠ „Petar Petrović Njegoš“ takođe iz Bileće.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci