Mali Vukan slavi prvi rođendan: Njegovo stanje se poboljšava, sam drži flašicu i uzima igračkeMali Vukan slavi prvi rođendan: Njegovo stanje se poboljšava, sam drži flašicu i uzima igračke

Foto: Telegraf


Poslije borbe za prikupljanje dva i po miliona evra za terapiju, Vukan i njegovi roditelji nastavljaju borbu za izlječenje. Krajem maja mališan je primio zolgensmu, uslijedio je period oporavka, a zbog jačine terapije sada prima steroide koji mu čuvaju organe.

– Vuki se oporavlja lepo, svaki dan nas obraduje nekom novom veštinom ili sposobnošću, tako da se iskreno nadamo da će biti sve bolje i bolje kako vreme bude odmicalo. Mi svakodnevno vežbamo sa njim koliko nam uslovi dozvoljavaju. I dalje smo u izolaciji – kaže za RTS Ivana, Vukanova majka.

Vidljive su promjene, Vukan može da drži flašicu, uzima igračke. Roditelji prate uputstva ljekara iz klinike Betešda u Budimpešti, gdje se od spinalne mišićne atrofije liječilo još nekoliko beba iz Srbije .

– Iskoristio bih ovu priliku da se zahvalim svima na neizmernoj podršci, hvala vam dobri ljudi što ste nam omogućili da nam sin ima srećno i bezbrižno detinjstvo. Isto tako bih apelovao svim trudnicama i budućim majkama da u porodilištu Narodni front testiraju svoju decu na SMA – rekao je Vukanov tata Miloš.

Ujedinio je ljude, mnogi su pomogli, poslali makar jednu poruku. I sada smo svi ujedinjeni u najljepšim željama, čestitamo Vukanu prvi rođendan.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Jadran Trebinje® 2022. All rights reserved.

Made By


Adria Management Services

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga