Skip to main content

Kolovozi pretežno suvi, poledica u višim predjelimaKolovozi pretežno suvi, poledica u višim predjelima

Foto: Ilustracija


Režim saobraćaja izmijenjen je na dionici magistralnog puta Banjaluka-Stari Majdan dva, te na regionalnim pravcima Šipovo-entitetska granica /Novo Selo/ i Srbac-Gornja Vijaka jedan-Gornja Vijaka dva-Razboj, Razboj-Tedin Han i Tedin Han-Teslić.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini-Granični prelaz Hum/Šćepan Polje automobili saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Jednom kolovoznom trakom zbog aktiviranog klizišta saobraćaj se odvija dionici magistralnog puta Foča-Goražde, u mjestu Filipovići, na regionalnom pravcu Bistrica-Podgrab i na dionici Ukrina-Gornja Vijaka.

Prevoz vangabaritnog tereta odvijaće se na pravcu entitetska granica-Lapišnica-entitetska Bogatić-entitetska Trnovo-Miljevina.

U FBiH zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica i tunelu Skela na pravcu Jajce-Donji Vakuf tokom dana saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom, a noću se obustavlja.

Na pravcu Tuzla-Kalesija izvode se radovi na farbanju tunela Čaklovići zbog čega se u noću saobraća jednom trakom naizmjenično.

Usporen je saobraćaj zbog radova i na putnim pravcima: Jablanica-Mostar, Srebrenik-Ormanica, Grude-Ljubuški i Stolac-Hutovo.

Na graničnim prelazima u BiH nema dužih zadržavanja.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci