nejasno zbog čega postupajući tužilac nije ovaj prijedlog dostavio sudu u zakonskom roku.

Katastrofalan propust tužilaštva u Banjaluci: Golić oslobođen, jer je tužilac zaboravio na prijedlog za krivičnim gonjenjem

Sudija Osnovnog suda u Banjaluci oslobodio je odmah na prvom ročištu banjalučkog anesteziologa Darka Golića, optužnice za polno uznemiravanje pacijenta, jer prijedlog za krivičnim gonjenjem optuženog nije podnesen u zakonskom roku.


Katastrofalan propust tužilaštva u Banjaluci: Golić oslobođen, jer je tužilac zaboravio na prijedlog za krivičnim gonjenjem

Drugim riječima tužilac Aleksandar Simonović koji je zastupao predmet, propustio je da u zakonskom roku od tri mjeseca dostavi prijedlog za krivičnim gonjenjem Golića koji je podnio oštećeni pacijent.

Katastrofalan propust banjalučkog tužilaštva tako je doveo do oslobađajuće presude optuženom.

Istovremeno Srpskainfo saznaje da je prijedlog za gonjenjem bio u tužilačkom spisu, pa je nejasno zbog čega postupajući tužilac nije ovaj prijedlog dostavio sudu u zakonskom roku.

– Sud je donio presudu kojom se odbija optužba za krivično djelo Polno uznemiravanje iz člana 170. stav 1. u vezi stava 3. Krivičnog zakonika Republike Srpske iz procesnih razloga. tj. iz razloga što se navedeno krivično djelo, odnosno krivično gonjenje vodi po prijedlogu oštećenog, a prijedlog nije dostavljen. Okružno javno tužilaštvo Banjaluka je propustilo da dostavi prijedlog za krivično gonjenje od strane oštećenog, odnosno isti nije podnesen u zakonskom roku od 3 mjeseca od dana saznanja oštećenog za učinioca i za krivčno djelo – odgovorili su za Srpskainfo iz Osnovnog suda u Banjaluci.

FOTO: FOTO: VLADA RS
FOTO: FOTO: VLADA RS

Aleksandar Simonović

Goliću je juče počelo suđenje iza zatvorenih vrata, nakon odluke da se isključi javnost zbog zaštite integriteta žrtve.

Darko Golić, poznati banjalučki anesteziolog, posljednji put je u sudu bio 13. aprila prošle godine kada je negirao krivicu po optužnici koja ga tereti za polno uznemiravanje pacijenta koji je bio u teškom zdravstvenom stanju i vezan za bolesnički krevet.

Prema optužnici Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, Golić je 19. januara 2020, u vremenskom periodu od 19 do 22 sata, kao načelnik Klinike za anesteziologiju Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske u Banjaluci, kao ordinirajući doktor pacijenta M.Đ, u cilju zadovoljavanja polnih strasti ljubio oštećenog u lice, u čemu je zatečen od strane medicinskog osoblja – medicinskih sestara i brata Klinike.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Jadran Trebinje® 2022. All rights reserved.

Made By


Adria Management Services

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga