Hoće li Aleksandra Zec dobiti ulicu u Zagrebu?
Imućni zagrebački mesar Mihajlo Zec ubijen je kada je pokušao pobjeći iz svoje kuće na Trešnjevci, u koju su oko 23 sata upale naoružane osobe, a njegovu suprugu i maloljetnu kćer ubice su odvelE do planinarskog  doma Adolfovac na Sljemenu te ih tamo pogubili. Nakon smaknuća tijela su prekrili smećem.

Tomašević prvi gradonačelnik u 30 godina koji odaje počast ubijenoj Aleksandri Zec

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević bit će prvi gradonačelnik glavnog grada koji će u proteklih 30 godina odati počast ubijenoj obitelji. 

Tomašević će, naime, učestvovati u programu komemoracije koju organiziraju Antifašistička liga RH i Srpsko narodno vijeće povodom tridesete godišnjice ubistva Aleksandre, Marije i Mihajla Zeca, i to s Borisom Miloševićem, potpredsjednikom vlade RH, Miloradom Pupovcem, predsjednikom SNV-a, kao i s ljudskopravaškim aktivistima i aktivisticama koji godinama na današnji dan posjećuju ovo mjesto.
„Bilo je krajnje vrijeme da neko ispred grada Zagreba oda počast žrtvama tog zločina. Tragedija je da niko to nije uradio u ime Zagreba punih 30 godina. To je gest pijeteta prema žrtvama i zalog za bolju budućnost Zagreba, gdje niko neće biti diskriminisan zbog nacije ili vjere, a kamoli da bi bio izvršen zločin zbog toga“, rekao je danas Tomašević na press-konferenciji.

Gradonačelnik: Razgovarat ćemo o prijedlogu da Aleksandra Zec dobije ulicu u Zagrebu

Nedavno je Viktor Gotovac, novoizabrani čelnik zagrebačkog SDP-a, stranke s kojom Tomaševićeva platforma Možemo čini vladajuću većinu u Zagrebu, rekao da bi Aleksandra Zec trebala dobiti ulicu u Zagrebu.

Tomašević je danas potvrdio da će o tom prijedlogu razgovarati s SDP-om.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Jadran Trebinje® 2022. All rights reserved.

Made By


Adria Management Services

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga