Gest vrijedan divljenja: Sugrađanki donirao bubreg
Iako je prošlo samo 20-tak dana dana od ovog humanog i herojskog čina, ekipa portala „Adria“ Ratka je zatekla u njegovom ugostiteljskom objektu, gdje je uživao u jutarnjoj kafi, zbijajući šale sa gostima.

– Važno je biti čovjek u svakoj situaciji, a sve drugo je prolazno – ističe Drašković za portal „Adria“ i dodaje da se osjeća ponosno zbog čina koji je uradio.

Uradio je, kaže, sve kontrole, a nalazi su odlični.

– Osjećam se ponosno. To je najvažnije. Važno je da se sve završilo kako treba i da smo zajednički pobijedili sa zadovoljstvom – napominje Drašković.

I njegova sugrađanka Radmila Raičević, kojoj je Drašković donirao bubreg, osjeća se odlično. Posebno ističe da ne može da vjeruje da je kraj dijalizama.

– Nalazi su uredni i sve ide svojim tokom. Još nisam svjesna da ne moram više da idem na dijalizu. Najvažnije je da smo dobro. Ljudi mi kažu samo neka si dobro, a ja kažem koliko sam ja dobro toliko i treba dobro da bude i Ratko, ništa manje. Noć pred operaciju sam mu rekla, a Bog mi je svjedok, dlaka s glave da ti fali neka me nema! O kakvom se čovjeku radi, najviše govori to da je u onom stanju, četiri sata poslije njegove operacije, bio pored mene i čekao da se probudim poslije transplantacije. On ne samo da je meni dao bubreg, slobodno mogu reći, dao mi je i srce – ističe Raičević.

Heroj ove životne priče je i Goran Đurović, vlasnik firme „Cerovo“ koji je finansirao transplantaciju u iznosu od 44 000 eura. Sve vrijeme je nesebično bio uz Radmilu i Ratka.  Skromno kaže da je njegova uloga u ovoj životnoj priči mala.

– Presrećan sam što se ova agonija, da tako kažem, završila najboljim ishodom. O onome što su Radmila i Ratko preživjeli mogao bi se snimiti film,  od neke euforije, razočarenja do srećnog kraja. Moj doprinos je mali. Glavni akteri su Radmila sa njenom borbom da preživi i Ratko hrabri Nikšićanin koji je dao dio svoga tijela – zaključuje Đurović.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Jadran Trebinje® 2022. All rights reserved.

Made By


Adria Management Services

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga