Skip to main content

Gacko: Nagrade najboljim učenicima i profesorimaGacko: Nagrade najboljim učenicima i profesorima

Foto: Opština Gacko


Zbog nepovoljne epidemiološke situacije Svetosavska akademija ove godine nije održana.

Predsjednik „Prosvjete“, Radomir Vučković izrazio je zadovoljstvo činjenicom da su na oba “Prosvjetina” konkursa raspisana povodom Savindana i Dana Republike, briljirali gatački učenici, srednjoškolci. Kako je istakao, pristigao je veliki broj radova koji su bili pod šifrom, ali prema ocjeni žirija, najbolji su bili radovi nastali iz pera gatačkih đaka.

Na ovim konkursima, dvostruke nagrade uručene su najprije prvoplasiranom Ognjenu Boškoviću, potom učenici Maji Matković koja je bila druga, a zatim i trećeplasiranoj Jani Antelj.

Nagrađeni srednjoškolci kažu da je veliki uspjeh, ali i čast dobiti nagrade na ovim konkursima.

– Jako je čudno, na lijep način, i srećni smo što su nagrade iste i ovaj i prošli put. Zadovoljna sam plasmanom i čestitam mojim drugarima na osvojenim nagradama – kazala je Jana Antelj.

Obje teme same po sebi bile su velika inspiracija ovim učenicima, da na kraju, prema ocjeni žirija, napišu i najbolje radove.

– Кroz prvu temu branili smo svoju otadžbinu, po ugledu na naše pretke, sa razlikom da mi to radimo na mnogo ljepši i plemenitiji način, kroz obrazovanje, i treba da budemo zahvalni što je to tako – rekao je Ognjen, čiji su radovi prvonagrađeni.

Nagrađeni su i učenici, te nastavnici i profesori, koji su postigli zavidne rezultate na regionalnim i republičkim takmičenjima, tokom prošle školske godine.

Tako je nagrađen učenik Osnovne škole, Gojko Dulać i njegov mentor Zagorka Radmilović, za osvojeno 1. mjesto na regionalnom takmičenju iz informatike.

Za osvojeno 1. mjesto na regionalnom tekmičenju iz mehanike, nagrađen je učenik Đorđe Jegdić i mentor profesorka Milanka Okiljević.

Na regionalnom takmičenju iz srpskog jezika, za osvojeno 1. mjesto nagrađena je učenica Bojana Radmilović, dok je nagrada za 3. mjesto na republičkom takmičenju u recitovanju nagrađen učenik Ilija Ćorović, ali i njihov mentor profesorka  Anđelina Nikčević.

Opština Gacko i “Prosvjeta”, nagradile su i ekipu IV g1, i mentora profesorku Jovanu Petković Aćimović, za osvojeno 1. mjesto na regionalnom takmičenju iz demokratije i ljudskih prava.

Potom je nagrađen i učenik Jovan Beatović i njegovi mentori profesorka Veronika Milović i profesorka Rada Mastilović, za osvojeno 1. mjesto na regionalnom takmičenju u kompjuterskom konstruisanju.

Nagrada je otišla i u ruke učenica Olje Ilić i Milice Dostinić, i profesorke Mirjane Slijepčević, koje su bile učesnice finala NIS olimpijade iz Ruskog jezika.

Nagrađeni su i učenici Muzičke škole „Sveti Roman Melod“, područnog odjeljenja u Gacku – Ana Nenadić, koja je bila član Internacionalnog „Art“ festivala i njen mentor, profesorka Sonja Marković, te učenica Jovana Radmilović za osvojenu III nagradu na međunarodnom „Art in Experience“ u Makedoniji, za osvojeno 2. mjesto na XXXVII Republičkom takmičenju muzičkih škola u Banja Luci i za osvojenu I nagradu na V Internacionalnom festivalu muzike „Primavera“ Bijeljina i profesorka Jelena Aničić.
nagrade gacko2Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci