Skip to main content

Јednomjesečni pritvor za 11 uhapšenih u akciji „Staza“Јednomjesečni pritvor za 11 uhapšenih u akciji „Staza“

Foto: RTRS


Pritvor je određen Miši Miljaniću, Milijanu Mijoviću, Milanu Raševiću, Vladanu Kovačeviću, Anđelku Miloševiću, Milanu Mićanoviću, Aleksi Mališu, Nemanji Prnjatu, Dušanu Mićanoviću, Rajku Grubaču i Milošu Kovačeviću.

Prema donesenom rješenju Suda, pritvor osumnjičenima može trajati najduže mjesec dana računajući od dana hapšenja, odnosno do 1. marta, ili do nove odluke Suda, saopšteno je iz ove pravosudne institucije.

Pritvor je određen zbog postojanja posebnih pritvorskih razloga u odnosu na sve osumnjičene, odnosno zbog opasnosti od bjekstva, bojazni da će uništiti, sakriti, izmijeniti ili falsifikovati dokaze i tragove važne za krivični postupak, uticati na svjedoke, saučesnike ili prikrivače kao i zbog bojazni da će ponoviti krivično djelo ili dovršiti pokušano.

Odbijen je prijedlog Tužilaštva BiH za određivanje pritvora prema osumnjičenim Tomislavu Petroviću i Miladu Јerkoviću, te su pušteni na slobodu.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske u okviru akcije kodnog naziva „Staza“ uhapsili su 19 lica i oduzeli više od 400 kilograma marihuane za koju se sumnja da su pripadnici ove grupe prokrijumčarili iz Crne Gore u BiH.

U akciji su učestvovali i pripadnici Uprave kriminalističke policije, Specijalne antiterorističke jedinice, Јedinice žandarmerije, te policijskih uprava Banjaluka, Istočno Sarajevo, Trebinje i Foča.

 


Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci