Dječije pelene pune zlata: Carinici u Srbiji pronašli vrijedan nakit u neobičnom pakovanjuDječije pelene pune zlata: Carinici u Srbiji pronašli vrijedan nakit u neobičnom pakovanju

Foto: Uprava carina Srbije


Prekršaj je otkriven kada je izdvojen automobil “pasat” švajcarskih registarskih oznaka, kojim je iz pravca Sjeverne Makedonije ka Švajcarskoj putovao mlađi bračni par.

Mada su rekli da nemaju ništa za prijavljivanje, carinik je prilikom kontrole automobila ispred suvozačevog sjedišta pronašao torbu, u kojoj se, između ostalog, nalazilo i jedno neotvoreno pakovanje “pampers” pelena, saopšteno je iz Uprave carina Srbije.

Neuobičajena težina pakovanja izazvala je sumnju da je u njemu nešto sakriveno, što se ubrzo ispostavilo kao tačno, jer je u nekoliko pelena pronađeno gotovo pola kilograma zlatnih ogrlica i narukvica sa dukatima “Franc Jozef”, kao i lančića i prstenja.

Pošto vrijednost otkrivenog nakita premašuje trećinu vrijednosti vozila, sudskom odlukom je, osim zlata, trajno oduzeto i vozilo, procijenjeno na više od milion dinara (8.500 evra).Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Jadran Trebinje® 2022. All rights reserved.

Made By


Adria Management Services

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga