Prema informacijama iz istrage, u kojoj još nisu identifikovani svi pripadnici ove organizovane grupe, postoje saznanja da je Pejović sarađivao s grupom na čijem je čelu bio Dušan Lovrenović, za kojim se, kao i za njegovim ocem Milivojem, traga u okviru akcije „Storidž“.

Nakon hapšenja u akciji „Staza“, u kojoj je pronađeno 400 kilograma marihuane, Tužilaštvo BiH mjeru pritvora predložila je za osumnjičene: Mišu Miljanića zvanog Platina (35), Milijana Mijovića zvanog Gluvi (36), Anđelka Miloševića, zvanog Glavonja (47), Milana Mićanovića zvanog Limun (37), Alekse Mališa (24), Njemanje Prnjata (31), Dušana Mićalovića (30), Milada Jerkovića (40) i Miloša Kovačevića (33) iz Trebinja,  Milana Raševića (26), Rajka Grubača (30) i Vladana Kovačevića (33) iz Foče i Tomislava Petrovića zvanog Tomo (34) iz Sarajeva, a odluka Suda do zaključenja broja nije bila poznata. „Osumnjičene terete za organizovani  kriminal, nedozvoljen promet velikih količina opojnih droga, nezakonitu nabavku specijalističke opreme za uzgoj opojnih droga, kao i nezakonit promet oružjem, vojnom opremom i proizvodima dvojne namjene“, navode u Tužilaštvu.

Prilikom pretresa objekata koje su osumnjičeni koristili oduzeti su telefoni i droga, zabilježena je komunikacija, ali i drugi dokazi protiv ove  grupe za koju se sumnja da se time bavila od 2020. godine.

Sumnja se da su Miljanić, Kovačević, Mijović i Rašević drogu prenosili iz Crne Gore uglavnom šumskim stazama, a Milošević, Mićanović, Mališ, Prnjat, Kovačević, Dejan Sorajić, Mićanović i još neke osobe  prenosili su drogu i čuvali stražu. Takođe, postoje saznanja da su Kovačević, Novčić, Srđan i Dejan Sorajić, Dragoje i Blagoje Krnojelac, Nedeljko Vuković i Nemanja Pavlović prevozili drogu  iz Trebinja.

Za  osumnjičene Raševića i Pejovića  se sumnja da su ulagali novac u laboratoriju skanka na području Foče, a dio te opreme za laboratoriju kupili od Petrovića. Za Miljanića, Kovačevića, Miljovića i Reševića se sumnja da su donosili odluke i naređenja, koja su izvršavali ostali članovi njihove i Lovrenovićeve grupe, a detalje su dogovarali putem aplikacija Sky i Anom.

Osim u Crnoj Gori, drogu su nabavljali i u Srbiji, a dio je odlazio i kupcima u Hrvatskoj. Sumnja se i da su čak neke informacije dobijali od svojih izvora iz policije, a zbog složenosti predmeta neki svjedoci u ovom predmetu imaju strah.