54 praznik mimoze

„Dani mimoze“ u Herceg Novom od 17. februara: Marija Šerifović, Toni Cetinski, Konstrakta…

„Dani mimoze“ u Herceg Novom jedan je od najdugovječnijih festivala na ovim prostorima, a nakon Beograda i Novog Sada, najuspješnija manifestacija Herceg Novog danas je imala svoju promociju i u Banjaluci.


„Dani mimoze“ u Herceg Novom od 17. februara: Marija Šerifović, Toni Cetinski, Konstrakta…

Foto:Medibiro


Bogati raskošni kostimi uz zvuke tradicionalne muzike Boke, najavili su 50 karnevalskih, muzičkih, zabavnih, kulturnih, dječjih i sportskih događaja na hercegnovskoj rivijeri tokom 16 dana.

Za „Dane mimoze“ u Herceg Novom od 17. februara do 4. marta,kako kažu iz TO, pripremili su i bogat kulturno – umjetnički program.

-Festival mimoze nesumnjivo je jedan od najstarijih festivala na ovim prostorima, po čemu su  Crna Gora i Herceg Novi prepoznati. Tradicija duža od pedeset godina nama nalaže da se svake godine potrudimo i napravimo što bolji i kvalitetniji program.Praznik mimoze počinje 17.februara velikim koncertom Marije Šerifović- rekla je direktorica TO HN, Milja Vitorović.

-Tog istog dana, tradicionalno će se održati maskembal, na kome će nastupiti Nikola Rokvić i Adi Šoše. Praznik mimoze trajaće tri vikenda uz bogat program tokom radnih dana. TO HN je ove godine u saradnji sa festivalom Exit organizovala Winter flower veče, kada će nastupiti prvi put u Crnoj Gori majstor haus muzike, DJ Clapton kao i regionalna zvijezda Konstrakta-istakla je ona.

Za završnicu jedinstvenog Praznika žutog cvijeta biće upriličen koncert hrvatske zvijezde Tonija Cetinskog , dok će ljubitelji nešto starijeg zvuka imati priliku da čuju Nedu Ukraden, koja će nastupiti na velikom tradicionalnom maskembalu.

Član IO TO Herceg Novog, Jovan Mićunović kazao je da je zabilježeno, prema njegovim riječima, nikad veće interesovanje gostiju sa područja Republike Srpke.

-Ove godine imamo jednu specifičnu situaciju kada je posrijedi popunjenost hotelskih kapaciteta. Za vrijeme trajanja praznika, gosti će biti smješteni pored Herceg Novog i u Kotoru, Tivtu i Budvi-poručio je on.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare


Jadran Trebinje® 2022. All rights reserved.

Made By


Adria Management Services

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga