Skip to main content

Brutalno nasilje u nevesinjskoj školi: Vršnjaka šutiraju nogama (VIDEO)
Da situacija bude još gora ovo nije usamljen slučaj, jer se u nevesinjskoj osnovnoj školi istražuju dva slučaja vršnjačkog nasilja u dva odjeljenja.

Prema informacijama roditelja, koje su se takođe pojavile na društvenim mrežama, radi se o učenicima sedmog razreda osnovne škole.

Da problem postoji i da se rješava potvrdila nam je i direktorka Osnovne škole ”Risto Proroković” Nevesinje Mara Šaran.

Šaran naglašava da se u školi postupa po zakonu i u skladu sa zakonskim aktima, kao i u skladu sa protokolom o postupanju u slučaju vršnjačkog nasilja.

– Pri samom saznanju odmah smo pristupili svim radnjama, koje su zakonom propisane. Obaviještena  je i Policijska stanica i Centar za socijalni rad i Ministarstvo obrazovanja. Sve se radi u skladu sa zakonom i postupak je još uvijek u toku – rekla je Šaran.

Dodaje da je i osoba koja je objavila snimke i imena djece, izložila opasnosti djecu i prijavljena je Policijskoj stanici Nevesinje.

Šaran u više navrata naglašava da je sve u postupku utvrđivanja od strane škole i svih nadležnih ustanova.

Vršnjačko nasilje u posljednjih nekoliko godina u porastu je u cijeloj BiH i regionu.  Na svakih nekoliko dana u medijima ili na društvenim mrežama pojave se brutalni snimci iživljavanja djece nad vršnjacima. Neki od tih slučajeva završavali su tragično.

Podsjetimo da je prošle godine, nakon samoubistva djeteta u Novom Travniku, objavljena informacije da je ono dugi period trpjelo vršnjačko nasilje i da je upravo to razlog samoubistva. Zbog ovoga i sličnih slučajeva važno je upozoravati na vršnjačko nasilju i o njemu govoriti, jer kada se dogodi najgori scenario onda je kasno za bilo kakve radnje i upozorenja.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci