Skip to main content

BORS: Naredna godina u znaku tri decenije SrpskeBORS: Naredna godina u znaku tri decenije Srpske

Foto: Internet


Savić je rekao da je na Koordinacionom odboru regionalne Boračke organizacije Stara Hercegovina bilo riječi i o odlukama Predsjedništva BORS-a koje se odnose na uvećanje boračkog dodatka, da koeficijent bude pet za svaki mjesec proveden u zoni borbenih dejstava.

– To bi značajno popravilo položaj boračke populacije. Nadam se da će do toga doći sukcesivno – rekao je Savić danas u Višegradu.

On je istakao da je razgovarano i o mogućnosti da bivši pripadnici Vojske Republike Srpske koji imaju 65 godina, bez obzira na radno iskustvo, dobiju penzije, koje će im omogućiti bar elementarne uslove za život.

Savić je rekao da su sumirani rezultati rada u ovoj godini i utvrđene smjernice za rad u 2022.

Predsjednik Odbora ratnih vojnih invalida regije Stara Hercegovina Milika Radović rekao je da je 2021. godina za boračku populaciju bila veoma teška, ne samo zbog pandemije, već i zbog nekih nesuglasica unutar BORS-a.

– Nadamo se da je pred nama period konsolidacije, međusobnog razumijevanja i dogovora u interesu boraca i njihovih organizacija –  istakao je Radović.

Nakon zasjedanja Koordinacionog odbora regionalne Boračke organizacije Stara Hercegovina, položeno je cvijeće pred Centralni spomenik braniocima Republike Srpske na Trgu palih boraca.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci