,,Vijek od rođenja Duška Radovića“

Bilećki mališani Dušku Radoviću u čast: On nam je posvetio svoje najljepše stihove (FOTO)

,,Vedro misliti i vedro pisati, u smislu – jednostavno, bistro, pregledno, čitko, kratko i jasno, uvek sa nekom moralnom, humanom željom, potrebom ili idealom“, govorio je Duško Radović.


Bilećki mališani Dušku Radoviću u čast: On nam je posvetio svoje najljepše stihove (FOTO)

Povodom 100 godina od njegovog rođenja Narodna biblioteka ,,Vladimir Gaćinović“ i OŠ ,,Petar II Petrović Njagoš“ organizovali su školski čas ,,Vijek od rođenja Duška Radovića“. Ovaj srpski pjesnik, pisac, novinar i urednik pisao je za sve generacije.

Prema riječima Sanje Bošković, direktorice Narodne biblioteke ,,Vladimir Gaćinović“, to je jedan od razloga što je scena bilećkog Doma kulture danas bila šarolika, jer su učešće pored osnovaca uzeli i učenici Srednjoškolskog centra ,,Golub Кureš“.

-Кroz brojne radionice koje organizujemo u biblioteci, tako i kroz ovu manifestaciju, imamo za cilj da kod naših najmlađih sugrađana stvorimo ljubav prema pisanoj riječi, kao i naviku čitanja i lijepog izražavanja. Trudimo se da naučimo djecu da se druže, čitaju i razmjenjuju knjige, te uzmu učešće u ovakvim manifestacijama, koje su od velikog značaja za društvenu zajednicu- istakla je Bošković.

Današnji školski čas objedinio je stvaralaštvo Duška Radovića, a bilećki mališani su igrali, pjevali i recitovali u čast čovjeku koji im je posvetio svoje najljepše stihove. Uz njih se, i nakon mnogo godina od kako su objavljeni, još uvijek najsrećnije raste.

Galerija slikaKomentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Jadran Trebinje® 2022. All rights reserved.

Made By


Adria Management Services

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga