potrošački budžet

Bilećki budžet dovoljan za plate i dugove: Od Vlade očekuju novac za otpremnine

Skupština opštine Bileća usvojila je danas, na petnaestom redovnom zasjedanju, nacrt rebalansa budžeta za tekuću godinu u iznosu od 13.854.000 KM. Usvojen je i nacrt budžeta za 2023. godinu u iznosu od 10.548.000 KM.


Bilećki budžet dovoljan za plate i dugove: Od Vlade očekuju novac za otpremnine

Prema riječima načelnika opštinskog Odjeljenja za finansije, Miljana Milićevića, budžet za narednu godinu biće veći za oko 1,4 miliona KM u odnosu na ovogodišnji.

-Budžet za narednu 2023. godinu planiran je u iznosu od 10.548.000 KM, a najveći dio sredstava,oko 5.200.000 KM otići će na bruto plate zaposlenih. Nadamo se da ćemo u toku naredne godine naći način za rješavanje problema prekomjernog broja zaposlenih-istakao je Milićević.

Pomoć Vlade Republike Srpske u rješavanju ovog problema očekuje i načelnik opštine Veselin Vujović.

-Teško finansijsko stanje u našoj opštini ne može se riješiti u kratkom vremenskom periodu. Trenutno je oko 240 zaposlenih, što je za 40 manje od kada sam preuzeo funkciju načelnika. Ukoliko uz pomoć Vlade Republike Srpske obezbijedimo otpremnine, gorući problem u našoj opštini mogao bi biti riješen-istakao je Vujović i dodao da će budžet za narednu, 2023. godinu biti potrošački, jer će najveći dio sredstava uz izdvajanje za plate biti usmjeren na vraćanje starih i novih dugovanja-rekao jje Vujović.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Jadran Trebinje® 2022. All rights reserved.

Made By


Adria Management Services

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga