Bileća proslavila Svetog SavuBileća proslavila Svetog Savu

Foto: Radio Bileća


,- Sveti Sava je bio veliki monah i podvižnik Božiji, ali i veliki organizator i ustroitelj naše crkve i svega dobroga što postoji u našem narodu. Ja se Bogu molim da mi stariji počnemo da prepoznajemo dobro u našoj djeci i mladim ljudima. Da oni nikada ne budu nipodaštavani zbog naših zemaljskih podjela i strasti. Ne smijemo dozvoliti da odlaze iz naše Hercegovine i sa naših prostora. Dijete je riznica milosti božije i darova života, naše je da ga usmjerimo na pravi način i ukažemo na dobro i na vrlinu. Vaspitavajte u tom duhu vašu djecu – poručio je vladika Dimitrije.

Svojim sugrađanima slavu je čestitao i načelnik opštine Veselin Vujović.

– Danas nas je na ovom svetom mjestu okupio Sveti Sava, da se u slavu Gospoda pomolimo za naš grad, da nam podari sreću, napredak i svako dobro, a najviše bratsku slogu i ljubav. Sveti Sava okuplja svoj vjerni narod već osam vijekova i neka to bude na vječnost i na mnogaja ljeta – rekao je Vujović.

Zdravice su u porti hrama danas govorili zdravičari Božo Vuković i Nikola Gaćinović, a krsnu slavu Bilećanima je čestitao i načelnik Nikšića Marko Kovačević.

Ispred parohijskog doma priređen je bogat program u kome su učestvovala kulturno- umjetnička društva iz ove opštine.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Jadran Trebinje® 2022. All rights reserved.

Made By


Adria Management Services

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga