Hercegovina

Bez obustave proizvodnje u RiTE „Gacko“ do 19. decembra

Sindikat Rudnika i Termoelektrana “Gacko” /RiTE/ neće sprovoditi obustavu proizvodnje u tom rudniku do 19. decembra, rečeno je danas Srni u Sindikalnoj organizaciji RiTE.


Bez obustave proizvodnje u RiTE „Gacko“ do 19. decembra

Foto: Ilustracija


Odbor Sindikata je prihvatio ponudu generalnog direktora “Elektroprivrede Republike Srpske” Luke Petrovića da hitno bude formirana radna grupa sastavljena od predstavnika Uprave Matičnog preduzeća /MH/ ERS, Uprave RiTE “Gacko” i Sindikata RiTE Gacko koja će u roku od 20 dana, a najkasnije do 19. decembra, iznijeti prijedlog povećanja plata koje bi se primjenjivalo od 1. januara, navodi se u zaključcima Sindikata nakon sastanka.

Za Sindikat je prihvatljivo da povećanje za plate bude minimalno 15 odsto.

U zaključcima Sindikalnog odbora, koji je održao vanrednu sjednicu, navedeno je da radna grupa traženo povećanje treba da dogovori i obezbijedi putem povećanja cijene rada, koeficijenata i uvećanja po osnovu uslova rada.

-Ukoliko se prihvate ovi stavovi, Sindikalni odbor privremeno neće sprovoditi obustave proizvodnje do 19. decembra, odnosno dok mješovita Radna grupa ne izađe sa prijedlogom rešenja – navodi se u zaključcima.

Iz te sindikalne organizacije su zatražili i da Uprava MH ERS i Uprava RiTE “Gacko” imenuje svoje predstavnike u radnu grupu.

U Gacku je danas održan sastanak predstavnika sindikata RiTE “Gacko”, uprave tog preduzeća i Matičnog preduzeća “Elektroprivreda Republike Srpske” o platama zaposlenih.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Jadran Trebinje® 2022. All rights reserved.

Made By


Adria Management Services

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga