Skip to main content

Berkovići: Za obnovu sportske dvorane 72 000 KMBerkovići: Za obnovu sportske dvorane 72 000 KM

Foto: Nezavisne novine


Novac za ove radove, koji po predračunu iznose oko 72 000 maraka, obezbijeđen je iz budžeta opštine i ulagaće se etapno.

Načelnik opštine Berkovići Nenad Abramović kaže da je rekonstrukcija bila neophodna, budući da dvorana nema čvrsti krov, već ceradu. Dotrajalo platno i fasada uzrokuju često prokišnjavanje i loše uslove za boravak prvenstveno za učenike koji salu koriste za časove fizičkog, ali i za sportiste, među kojima je i Džudo klub Berkovići, čiji takmičari u ovoj sali treniraju četiri puta sedmično.

Oni kažu da nisu mogli održati ni kondicioni trening, naročito za vrijeme padavina, jer je sala prokišnjavala. Nisu mogli trenirati ni drugi sportisti, poput sve respektabilnije Škole košarke Berkovići i fudbalera, a izostaju i sve druge kulturne manifestacije koje su se takođe odvijale u sali.

– Poslije jedne duge tenderske procedure ušli smo u neko vrijeme koje nije baš pogodno za ovu vrstu radova, ali se nadamo da ćemo radove uskoro uspješno privesti kraju, gdje se postavlja novo ceradno platno koje prekriva krov, a radiće se i nova fasada i neki sitni unutrašnji radovi – kaže Abramović.

Za sada će sala samo biti prekrivena novom ceradom, da ne prokišnjava, pa će zbog zime radovi biti obustavljeni najvjerovatnije do proljeća, kada planira da se radi i obnova fasade.

U opštini su, kažu, odustali od ranijeg razmišljanja da se umjesto balon sale gradi čvrsti objekat, jer bi takav projekat koštao više od pola miliona maraka, što je u ovom vremenu preveliki novac, koji nemaju, pa su se odlučili samo za rekonstrukciju postojećeg objekta, koji je u funkciji već 15 godina.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci