Najave za praznike

Banjaluka i Trebinje popunjeni: Dijaspora i gosti iz regiona stižu za praznike u Srpsku

Početak je decembra. a već je jasno da će smještajni kapaciteti u Banjaluci i Trebinju za vrijeme predstojećih praznika biti popunjeni.


Banjaluka i Trebinje popunjeni: Dijaspora i gosti iz regiona stižu za praznike u Srpsku

Foto: Jovan Vidaković/Srpskainfo.com


Ovo za Srpskainfo kaže Marko Radić, rukovodilac sektora za promociju turizma u Turističkoj organizaciji Republike Srpske. ­Kada su u pitanju rezervacije za praznike, situacija je generalno dobra. Gotovo da nema opštine i grada koja neće na neki način i u skladu sa mogućnostima obilježiti praznični period. Što se tiče većih gradova, planirane su aktivnosti na otvorenom i očekuju se popunjeni smještajni kapaciteti u Bijeljini i Doboju. Već je jasno da će kapaciteti u vrijeme praznika biti popunjeni u Banjaluci i u Trebinju, gdje nas čeka i bogat praznični program sa organizovanim novogodišnjim dočekom na otvorenom kaže Radić.

Govoreći o gostima koji se očekuju, to su uglavnom dijaspora i turisti iz regiona.

-Takođe, početkom ovog mjeseca je, kako podsjeća, zvanično i uspješno otvorena zimska sezona na Jahorini. – Nadam se da će u narednom periodu biti većih snježnih padavina na našoj Jahorini i Ravnoj planini, koja u ovu sezonu ulazi sa značajno pojačanim brojem smještajnih jedinica, kako bi svi planirani sadržaji i zimska ponuda poprimili pun utisak i zadovoljili očekivanja, koja su zaista velika. U pripremi sezone predviđena je rekordna posjećenost, i kada su u pitanju dolasci turista, prodaja ski pasova, ali i generalno pojačana potražnja za ponudom, smještajnim i ugostiteljskim uslugama – napominje Radić.

Ono što je jako značajno spomenuti, po njegovim riječima, jesu i banje Srpske koje u prosjeku generišu najveći broj noćenja u toku godine, a koje u praznični period ulaze uglavnom sa organizovanim dočekom Nove godine.

– Tako će, recimo u Banji Vrućici, zbog velike potražnje, svečani doček biti upriličen u tri hotela – navodi Radić.

ZADRŽE SE 2,4 DANA

Prema podacima Zavoda za statistiku RS, za deset mjeseci u Republici Srpskoj je ostvareno 334.551 dolazak i 795.693 registrovana noćenja. – Gosti su se u prosjeku zadržavali 2,4 dana – kaže Radić. Prema istoj evidenciji, Republika Srpska, na mjesečnom nivou, u prosjeku raspolaže sa oko 12.000 stalnih ležajeva. – Ali je jasno da je broj kreveta na terenu i u opticaju mnogo veći. Radi se o minimalno duplo većem broju – zaključuje Radić.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci


Jadran Trebinje® 2022. All rights reserved.

Made By


Adria Management Services

Naslovna
Sve vijesti
Pretraga