Skip to main content

Alkohol i prebrza vožnja glavni uzročnici saobraćajnih nezgoda u Hercegovini
Više od 1 100 vozača u prošloj godini isključeno je iz saobraćaja zbog vožnje pod dejstvom alkohola.
U cilju pojačane bezbjednosti i kontrole saobraćaja u Istočnoj Hercegovini u toku je postavljanje stacionarnih kamera uz saobraćajnice.

-Na području svih opština Istočne Hercegovine je u toku postavljanje stacionarnih radara u cilju registrovanja prekršaja i pojačane bezbjednosti saobraćaja. Kamere još uvijek nisu u funkciji, u toku je umrežavanje istih i povezivanje na server u Banjojluci gdje će biti i vršene obrade prekršaja- rekao je Miodrag Janković, načelnik sektora policije Trebinje.

Odgovarajući na pitanja novinara, zašto nema riječi o migranskoj krizi koja je ranije u velikoj mjeri bila izražena na području Hercegovine, načelnik PU Trebinje Siniša Laketa kaže da je migrantska kriza još uvijek prisutna, ali znatno manjoj mjeri nego u ranijim godinama.

-Jače kontrole  graničnog pojasa i aktivnosti MUP-a Republike Srpske  doprinijele su da se migracije stave pod kontrolu, što ne znači da kriza nije prisutna. Problim je aktivan,  ali u daleko manjoj mjerni nego predhodnih godina, bar na dijelu granica koje operativno pokriva PU Trebinje- kazao je Laketa.

Stanje bezbjednosti u 2021. godini ocijenjeno je kao zadovoljavajuće i novogodišnji i božićni praznici protekli su bez većih narušavanja javnog reda i mira i težih krivičnih dijela.

Laketa je, sumirajući prošlu godinu, posebno istakao hrabrost i požrtvovanost policijskih službenika koji su pokazivali herojski čin spašavajući tuđe živote, zanemarujući svoj, što i jeste krajnja uloga policije.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci