Skip to main content
fpm

Bojana Dostinić i Maja Milović nosioci Dekanove nagrade

Studentkinje Fakulteta za proizvodnju i menadžment Univerziteta Istočno Sarajevo u Trebinju , Bojana Dostinić i Maja Milović, nosioci su Dekanove nagrade, studentskog priznanja koje se dodjeljuje svake godine na proslavi Dana i krsne slave ovog fakulteta, Prepodobnog Jovana Damaskina.


Bojana Dostinić i Maja Milović nosioci Dekanove nagrade

U pitanju je, kako je rekao Obrad Spaić, dekan fakulteta, 27. proslava Dana fakulteta koji je 1995. godine upisao prve studente i od tada do danas odškolovao brojne visookobrazovne kadrove.

On je, čestitajući svim studentima i profesorima krsnu slavu, kazao da su studenti sve više zainteresovani da studiraju na ovoj visokoškolskoj ustanovi, jer ona nudi obrazovanje za najtraženija zanimanja na tržištu, kao što su CNC programiranje i 3D modeliranje.

„Zahvaljujući podršci koju smo dobili od Grada Trebinja, fakultet je i ove godine napravio značajne uspjehe i to planiramo raditi i ubuduće“, kazoao je profesor Spaić.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, koji je prisustvovao ovoj proslavi, potvrdio je da će ta podrška i ubuduće biti nastavljena, jer je saradnja jednih sa drugima, al ii školovanje mladih kadrova, nešto što se podrazumijeva i što se u budućnosti može samo unaprijediti.

„Grad Trebinje se trudi koliko može da podrži rad fakulteta, jer je iznjedrio veliki broj studenata koji daju veliki doprinos razvoju i našeg grada i Republike Srpske. Treba istaći da grad od ove godine stipendira svakog studenta koji ostvari visok prosjek, bez obzira odakle dolazi, da studira jedan od naša dva državna fakulteta. Takođe, dogovorili smo da studenti imaju besplatno korištenje zatvorenog bazena i nekih drugih usluga koje pruža grad Trebinje“, zaključio je gradonačelnik Trebinja.

Rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu Milan Kulić, čestitajući dekanu fakulteta, profesorima i studentima, kazao je da je obilježavanje krsne slave od izuzetnog značaja za čuvanje našeg indetiteta.

„Obično nam na slavu dolaze istinski prijatelji i rukovodstvo ovog fakulteta može biti sigurno da na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu ima istinske prijatelje. Takođe prijatelj je i uvaženi gradonačelnik Trebinja koji je pokazao nevjerovatan senzibilitet prema ovoj visokoškolskoj ustanovi“, istakao je  Kulić i dodao da ovaj fakultet ne upisuje veliki broj studenata, ali da funkcioniše tako da kao rektor nema nijednu zamjerku.

Na svečanosti su dodijeljena i priznanja zaslužnim pojedincima koja su pomogla razvoj Fakulteta za proizvodnju i menadžment Trebinje, među kojim je i premijer Radovan Višković kome će priznanje biti naknadno uručeno.Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare

Povezani članci